Home » Natură » O CIUDĂŢENIE a naturii! Viermele care copulează fără penis

O CIUDĂŢENIE a naturii! Viermele care copulează fără penis

Publicat: 10.03.2017
O CIUDĂŢENIE a naturii! Viermele care copulează fără penis
Acest vierme microscopic are probabil cea mai ciudată viaţă sexuală. De asemenea, poate fi de ajutor pentru lupta împotriva încălzirii globale.

Myolaimus ibericus, după numele lui ştiinţific, a fost găsit recent în livezile din partea sud-centrală a Spaniei. A atras atenţia biologilor prin faptul că aceste mici nematode nu au penis sau niciun organ de reproducere, informează IFL Science.

Aşadar, se pare că savanţii au descoperit o nouă specie, iar studiul lor a fost publicat în revista de specialitate Zootaxa.

Întrucât masculii nu au organe reproductive, ei pompează pur şi simplu sperma într-un spaţiu găsit pe organul genital al femeii. De aici, sperma intră în tractul genital şi fertilizează ovulele. Ouăle rezultate sunt acoperite de mici spini, ceea ce este neobişnuit pentru nematode.

Organismele nu au mai mult de 0,8 milimetri şi se hrănesc cu bacterii găsite în materia organică în descompunere şi pot supravieţui în zone aride. Experţii susţin că „aceste animale servesc ca bioindicatori ai calităţii solului, precum şi indicatori ai prezenţei deşeurilor (în special fecale), a existenţei procesului de deşertificare şi, în ultimă instanţă, a schimbării climatice”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

10 lucruri pe care ar trebui să le ştii despre paraziţi

Masculii din New York au o spermă mai agresivă

Paraziţii intestinali ne apără de bolile autoimune?

Secretul nemuririi, dezvăluit de o specie de viermi?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase