Home » Natură » Insula din Croaţia care seamănă cu amprenta unui deget

Insula din Croaţia care seamănă cu amprenta unui deget

Insula din Croaţia care seamănă cu amprenta unui deget
Publicat: 15.04.2017
O mică insulă din Marea Adriatică este acoperită complet de structuri din piatră. Privită din aer insula pare amprenta unui deget.

În arhipelagul Sibenik se află insula ovală Baljenac. Având 1,2 kilometri pătraţi, insul seamănă cu amprenta unui deget, atunci când este privită din aer, notează Amusing Planet. 

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Precum multe ţări din Europa, majoritatea oraşelor din Croaţia sunt brăzdate de ziduri de piatră. Construcţiile datează de acum două secole şi au fost utilizate de-a lungul istoriei pentru marcarea graniţelor dintre terenurile agricole. Zidurile nu au fost construite prin utilizarea cimentului, pietrele fiind aşezate în funcţie de forma şi mărimea lor. 

Majoritatea zonelor din Croaţia sunt caracterizate de topografia carstică. Pentru a putea cultiva pe terenurile pline de pietre, fermierii au extras pietrele din teren şi le-au utilizat pentru construirea zidurilor în jurul parcelelor.  Baljenac, insula care are sub un kilometru lungime, are ziduri ce se întind pe 23 de kilometri. Recent, Croaţia a cerut membrilor UNESCO să includă insula şi zidurile sale pe lista Patrimoniului Mondial.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase