Home » Natură » Staţia din Japonia construită în jurul unui arbore în vârstă de 700 de ani

Staţia din Japonia construită în jurul unui arbore în vârstă de 700 de ani

Publicat: 16.04.2017
În 1910, arborele de camfor din Neyagawa, Japonia, a reprezentat sursa umbrei pentru navetiştii din staţia Kayashima.

Experţii susţin că arborele, cunoscut local sub denumirea de marele arbore Kusu din Kayashima, are peste 700 de ani vechime, fiind asociat pentru mult timp cu o zeitate din suburbiile din Osaka, notează Atlas Obscura. 

Când oficialităţile locale au decis să-l taie pentru a extinde staţia Kayashima, locuitorii din zonă s-au enervat. În timp au început să apară zvonuri despre modul în care arborele luptă împotriva oricărei persoane care încerca să-l atingă. Un bărbat care a reuşit să taie o creangă s-a îmbolnăvit la scurt timp de febra fânului. Un şarpe alb, animal deseori asociat cu zeitatea Shinto, se spune că a fost observat pe crengile arborelui.

Sursa: Wikimedia

În schimb, staţia a fost reconstruită în jurul copacului. Renovările, inclusiv platformă mobilă, au fost finalizate în 1980 cu o deschizătură rectangulară în tavan pentru a permite arborelui înalt de 20 de metri să crească. Este vizibil din afara staţiei, iar în interior a devenit un mic altar. Baza lui a fost înconjurată cu un gard pentru a fi protejat de vizitatori. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase