Prima pagină Natura

Un cuib de berze din România poate fi urmărit live pe internet

Vasile Magradean 04.14.2017 | ● Vizualizări: 981
Sursa: MaxPixel     + zoom
Galerie foto (1)

Un cuib de berze din satul Vlaha, judeţul Cluj poate fi urmărit live pe internet din această săptămână, camera web fiind prevăzută şi cu sistem infraroşu. Scopul este popularizarea berzelor şi a naturii, pentru ca oamenii să înţeleagă mai bine comportamenul acestor păsări.

Coordonatorul proiectului, Szabo Zoltan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că, pe lângă prezentarea vieţii familiei de berze prin imaginile transmise live, au loc şi scurte relatări în limba română, maghiară şi engleză despre evenimentele din cuib.
 
“Un cuib de berze din satul Vlaha, judeţul Cluj poate fi urmărit live pe internet începând cu această săptămână, pe un site realizat şi administrat de Asociaţia <<Apáthy István>> şi Departamentul Maghiar de Biologie şi Ecologie al Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca. Camera web este prevăzută şi cu sistem infraroşu, care face posibilă urmărirea cuibului şi pe întuneric. Ne propunem să prezentăm viaţa familiei de berze prin imaginile transmise live, dar şi prin scurte relatări în limba română, maghiară şi engleză despre evenimentele din cuib. Scopul proiectului este popularizarea berzelor, păsărilor şi a naturii, credem că, prin această modalitate oamenii ajung mai aproape de păsări şi natură, înţelegând comportamentul acestor păsări pentru a le putea proteja mai bine”, a spus Szabo.
 
Potrivit acestuia, proiectul va funcţiona până la sfârşitul lunii iulie când berzele vor părăsi România, iar în această perioadă se va lansa şi o campanile de botezare a membrilor familiei de berze.
 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Tag-uri: pasari | internet | sistem | live | natura

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI