Home » Natură » Un urangutan ţinut închis într-o cutie timp de doi ani a fost salvat-Galerie Foto

Un urangutan ţinut închis într-o cutie timp de doi ani a fost salvat-Galerie Foto

Un urangutan ţinut închis într-o cutie timp de doi ani a fost salvat-Galerie Foto
Publicat: 06.05.2017
Un urangutan abuzat şi ţinut doi ani închis într-o cutie de lemn a fost eliberat. Urangutanul, numit Kotap, a fost salvat de către o echipă din cadrul International Animal Rescue şi oficialităţile locale dintr-un oraş izolat din West Kalimantan.

Kotap are doar patru ani şi şi-a petrecut jumătate din viaţă ţinut captiv într-o cutie de doar 3 metri pătraţi în care se afla doar un pai şi o sticlă de plastic goală, relatează Mail Online. Urangutanul era atât de speriat de lumea din jur, încât după ce a fost eliberat prima dată s-a ascuns în spatele cutiei. 

Galerie foto

vezi galeria
4 foto

Stăpânul maimuţei, Baco, susţine că animalului i-a fost oferit de anumite persoane pe care le-a întâlnit în sat. Acesta a fost de acord să ia puiul acasă pentru a-l îngriji, dar la scurt timp a decis că ar putea deranja vecinii, aşa că i-a construit o cuşcă în faţa casei. Bărbatul îl hrănea pe Kotap cu pâine şi orez şi îi oferea băuturi răcoritoare. 

Deşi au încercat şi anterior să-l elibere pe Kotap, autorităţile nu au primit documentele necesare. Însă după ce i-au explicat lui Baco că încearcă doar să protejeze animalul, bărbatul a fost de acord să-l predea autorităţilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase