Home » Natură » Plantele au capacitatea de a simţi când urmează să fie mâncate

Plantele au capacitatea de a simţi când urmează să fie mâncate

Publicat: 24.05.2017

Te simţi mândru de faptul că eşti vegetarian? Descoperirea pe care au făcut-o câțiva cercetători de la Universitatea din Missouri te va determina să-ţi schimbi părerea.

Aceştia susţin că în urma studiilor au descoperit că plantele pot simţi atunci când urmează să fie mâncate şi nu le place acest lucru.

Studiul a fost făcut pe planta Arabidopsis, asemănătoare cu traista-ciobanului, scrie Gândul.

 

 

Cercetătorii au înregistrat vibaţiile pe care omidele le provoacă atunci când muşcă din frunzele plantei, ştiind deja că plantele pot simţi aceste vibraţii într-un anumit fel. Apoi, oamenii de ştiinţă au realizat experimentul propriu-zis folosindu-se de vibraţii asemănătoare pe care planta le putea percepe. În acest fel au observat că, atunci când simte vibraţiile, planta secretă nişte uleiuri gălbui care ţin omidele la distanţă.

„Cercetările anterioare au investigat modul în care plantele răspund stimulilor acustici, cum ar fi muzica. Studiul nostru este primul care exemplifică modul în care plantele reacţionează când simt pericolul din exterior. Am descoperit că plantele simt când urmează să fie mâncate şi secretă uleiuri care să ţină „inamicii” la distanţă”, a explicat Heidi Appel, unul dintre oamenii de ştiinţă.

Astfel, este foarte posibil ca toate plantele să aibă această capacitate de a simţi că urmează să fie folosite pe post de hrană.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase