Home » Natura » Alergia la carne, afecţiunea gravă provocată de muşcătura unei căpuşe

Alergia la carne, afecţiunea gravă provocată de muşcătura unei căpuşe

Autor: Oana Bujor 06.27.2017
Alergia la carne, afecţiunea gravă provocată de muşcătura unei căpuşe
Muscatura căpuşei amblyomma americanum (steaua singuratică) îi face pe oameni să devină alergici la carne.

Capuşa este purtătoare a unei molecule de zahăr denumită alfa-1, 3-galactoză ce reprogramează sistemul imunitar al oamenilor făcându-i alergici la carne. Atunci când o căpuşă deţinătoare a moleculei muşcă o persoană, primul răspuns al organismului este de a crea un anticorp, informează Independent. În urma infectării, de fiecare dată când o persoană va consuma carne roşie ce conţine această moleculă sistemul imunitar se va declanşa, provocând o reacţie alergică. 

Simptomele alergiei Alfa-Gal includ urticarie, dificultăţi respiratorii, crampe abdominale şi leşin. În cazuri rare poate provoca decesul

Deşi este prezentă în mod normal în sud-estul Statelor Unite ale Americii, au fost raportate cazuri recente şi în oraşe precum Hanover, Minnesota, Duluth şi New Hampshire. Cosby Stone, imunolog din cadrul Universităţii Vanderbilt, a afirmat: ,,În urmă cu cinci ani erau raportate în jur de 50 de cazuri ale sindromului Alfa-Gal. În prezent sunt aproximativ 200”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: