Home » Natură » Fenomenul unic în lume care se întâmplă pe o plajă din China. Nimeni nu crede că aceste imagini sunt reale

Fenomenul unic în lume care se întâmplă pe o plajă din China. Nimeni nu crede că aceste imagini sunt reale

Fenomenul unic în lume care se întâmplă pe o plajă din China. Nimeni nu crede că aceste imagini sunt reale
Publicat: 15.08.2017
Nisipul este, probabil, primul lucru la care se gândeşte oricine atunci când vine vorba despre plajă. Totuşi, locuitorii din zona Panjin Red Beach (n.r. plaja roşie Panjin) nu ar putea fi niciodată de acord cu acest lucru, pentru că sunt, în fiecare an, martorii unui fenomen incredibil. Plaja lor nu este acoperită cu nisip, ci este, aţi ghicit, roşie.

Deşi ar putea părea nişte creaţii în photoshop, imaginile surprinse în Panjin sunt cât se poate de reale. Plaja din regiune devine roşie, la finalul verii, odată ce plantele care se menţin verzi de la începutul primăverii, încep să îşi schimbe culoarea, scrie Gândul.

Fenomenul este unic în lume, datorită existenţei unei plante acvatice numite Sueda. 

Pe lângă culoarea incredibilă, plaja Panjin dă naştere şi unuia dinte cele mai complete ecosisteme de pe planetă, care găzduieşte peste 260 de specii de păsări şi 399 de specii de animale sălbatice. Aici îşi au casa cele mai rare specii de cocori din lume, motiv pentru care zona este denumită şi „casa cocorilor”. 

Pentru a proteja zona, autorităţile au închis o mare parte şi au pus-o sub protecţie statală încă din 1988, însă o porţiune mică este lăsată uriştilor. 

FOTO: Bored Panda 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase