Peste 10.000 de oameni sunt în adăposturi. Uraganul Maria a ajuns în Puerto Rico

20 09. 2017, 21:00
Uraganul Maria se află în prezent la aproximativ 24 de kilometri de San Juan, capitala statului Puerto Rico. Chiar înainte de a atinge Puerto Rico, uraganul Maria a fost retrogradat în clasa uraganelor de categoria a patra, fiind aproape de a deveni de categoria a cincea, relatează Mediafax.
 
Initial, uraganul a lovit oraşul Yabucoa şi a distrus două radare ale Serviciului Naţional de Meteorologie.
 
Într-un mesaj postat pe Twitter, Ricardo Rosselló, guvernatorul Insulei, a anunţat că mii de portoricani s-au îndreptat către adăposturi.
 
”Avem 10.059 de refugiaţi şi 189 de animale în adăposturi”, a scris Rosselló pe Twitter.
 
Uraganul Maria este primul de categoria a patra care ajunge în Puerto Rico în ultimii 80 de ani. Aproximativ 3.3 milioane de oameni locuiesc pe această insulă.
 
Luni, uraganul Maria a lovit Insula Dominica, producând „daune la scară largă”, potrivit premierului dominican Roosevelt Skerrit. Acesta a fost evacuat din propria locuinţă, după ce vântul puternic a smuls acoperişul casei sale.
 
„Am pierdut tot ce banii pot cumpăra şi înlocui. Cea mai mare frică a mea este că ne vom trezi cu ştiri despre rănirea gravă a unor persoane, cu posibile decese, ca urmare a alunecărilor de teren cauzate de ploile persistente. Mâine dimineaţă vom porni la drum în căutarea răniţilor şi a celor prinşi între dărâmături. Vântul a smuls acoperişurile de pe aproape fiecare casă. Prioritatea mea este acum salvarea celor prinşi şi asigurarea asistenţei medicale. Vom avea nevoie de ajutor de toate felurile … Dominica are nevoie de sprijin din partea prietenilor, de elicoptere pentru a traversa ţară şi a stabili ce este nevoie”, a spus Roosevelt Skerrit.