Prima pagină Natura

Leul Cecil a ''suferit cruzimi cumplite'' timp de 12 ore înainte să moară din cauza rănilor provocate de un vânător de trofee

Alexandru Voiculescu 03.09.2018 | ● Vizualizări: 1284
Foto: arhiva     + zoom
Galerie foto (1)

Cecil, care a murit în Zimbabwe în 2015 după o partidă de vânătoare, s-a zbătut pentru viaţa sa timp de 10-12 ore, conform unui cercetător care studiat cazul.

În iulie 2015, Walter Palmer din Minnesota s-a alăturat vânătorului profesionist Theo Bronkhorst care, cu ajutorul lui Cornelius Ncube, au poziţionat rămăşiţele unui elefant menite să-l atragă pe Cecil din Parcul Naţional Hwange, scrie Fox News.

Între orele 21 - 23, animalul a fost împuşcat, conform biologului Andrew Loveridge care a publicat recent o carte despre acest caz. În jurul orei 9 dimineaţa a doua zi, Cecil tot suferea din cauza rănilor. „Bronkhorst l-a sfătuit pe Palmer să omoare leul”, cu ajutorul arcului cu săgeţi, Loveridge a mai precizat şi că „Cecil a suferit cruzimi incredibile pentru cel puţin 10 ore, din cauza rănilor severe. Cornelius a precizat că animalul se chinuia să respire. Deşi rănile erau grave, săgeata nu a atins organele vitale sau arterele care ar fi cauzat moartea rapidă”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Autorităţile din Zimbabwe confirmă că Jericho, "fratele" leului Cecil, este în viaţă

Un leu îşi revede salvatoarea, după ani de zile. Imagini care te lasă fără răsuflare - VIDEO

Teribilii lei ai primilor oameni

Întâlnirea nocturnă, neaşteptată, dintre doi americani şi un leu de munte -VIDEO

Tag-uri: cecil | leu | zimbabwe | africa | trofee | deces