Prima pagină Natura

În România, urşii mănâncă porci, însă în California animalele invadează locuinţele oamenilor pentru a fura bomboane - VIDEO

Oana Bujor 06.22.2018 | ● Vizualizări: 628
Foto - captură Youtube/Lane Sykes      + zoom
Galerie foto (1)

Un urs a intrat într-o casă din California pentru a căuta bomboane. Întreaga scenă a fost filmată de camerele de securitate.

Casa unui cuplu din Tahoe, California, a fost spartă de către un „infractor” mai puţin obişnuit. Conform Science Alert, în timp ce Lane Skyes şi Carole Scofield erau plecaţi, ursul a pătruns în locuinţa lor pe ferestră. Atunci când s-au întors acasă, unul dintre prietenii lor a observat intrusul pe fereastră. 

„Aveţi un urs în casă!”, a afirmat prietena celor doi. Ursul avea peste doi metri înălţime şi peste 136 de kilograme. Pentru cei doi întâmplarea nu este atât de neobişnuită deoarece este a şasea oară când un urs încearcă să le intre în casă. În timpul unei „vizite” anterioare, ce a avut loc în noiembrie 2017, cuplul s-a ales cu pagube de 700 de dolari. „S-a împins în uşa din faţă pentru a putea avea acces la frigider şi rafturile din bucătărie. Uşile erau închise, însă am lăsat geamul din spate deschis. Este relativ mic, nu credeam că un urs ar putea intra pe el”, a declarat Sykes. 

În videoclip, ursul poate fi văzut în timp ce intră în casă de mai multe ori după ce se caţără pe fereastra de la bucătărie. Animalul a îndepărtat plasa pentru insecte, a furat o pungă cu bomboane, apoi s-a retras pentru a-şi savura gustarea afară. 

Însă americanii nu sunt singurii vizitaţi de urşi, în martie, în România un urs a intrat într-o gospodărie din localitatea Colţi, judeţul Buzău, unde a mâncat un porc de 150 de kilograme. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: