Home » Natură » Nicio ”faptă bună” nu rămâne nepedepsită. O femeie şi 20 de prieteni ai săi au luat rabie de la un pui de raton ”salvat”

Nicio ”faptă bună” nu rămâne nepedepsită. O femeie şi 20 de prieteni ai săi au luat rabie de la un pui de raton ”salvat”

Nicio ”faptă bună” nu rămâne nepedepsită. O femeie şi 20 de prieteni ai săi au luat rabie de la un pui de raton ”salvat”
Publicat: 07.07.2018
Puii de raton sunt drăgălaşi, dar dacă vezi unul, nu ar trebui să îl iei cu tine acasă. O femeie din Colorado, SUA, a învăţat asta pe propria-i piele după ce un pui de raton pe care l-a luat acasă a fost testat pozitiv pentru rabie. Acum, ea şi cei 20 de prieteni ai săi care au vizitat-o pentru a vedea animalul trebuie trataţi.

Femeia, care trăieşte în Weld County, la nord de Denver, a găsit puiul pe proprietatea sa şi l-a luat în casă după ce a fost abandonat de mama sa, conform declaraţiilor celor de la Departamentul de Sănătate Publică şi Mediu din Weld County.

„Era un pui de animal sălbatic, deci cred că a existat un interes crescut pentru a-l vedea”, a precizat Rachel Freeman din cadrul acestui departament.

Femeia a contactat un adăpost de animale din zonă pentru a vedea dacă poate accepta ratonul, dar aceştia au refuzat. Mai departe, angajaţii adăpostului au fost cei care au contactat autorităţile, care, la rândul lor, au examinat animalul, găsindu-l pozitiv pentru rabie, scrie Live Science.

Cu cele 21 de persoane expuse la rabie, reprezintă cel mai mare caz de acest fel din West County.

„Este foarte important ca oamenii să nu atingă şi să nu se apropie de animale sălbatice”, a precizat Mark Wallace, directorul departamentului. De asemenea, în declaraţie a mai precizat că puii pot părea abandonaţi când de fapt nu sunt, dar părinţii lor nu se întorc dacă oamenii sunt prea aproape.

Rabia este o boală virală care afectează sistemul nervos central şi de obicei se răspândeşte printr-o muşcătură a unui animal infectat. Boala duce la inflamarea creierului şi a coloanei vertebrale, fiind fatală dacă nu este tratată.

Tratamentul constă în vaccinul antirabic şi este eficient doar în prima fază a bolii, înainte de apariţia simptomelor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Directorul General al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează: ”o epidemie devastatoare poate începe în orice ţară în orice moment”

O descoperire neaşteptată promite găsirea unui leac împotriva turbării

Un raton a devenit erou pe Twitter după ce a escaladat un zgârie-nori

Un raton s-a ascuns sub bancheta dintr-un tren în Canada. Ce s-a întâmplat când a ieşit la iveală – FOTO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase