Cel mai clonat câine din lume, ”Miraculosul Milly”, are în prezent 49 de copii

10 07. 2018, 09:00

This browser does not support the video element.

Căţelul în vârstă de şase ani a fost clonat de specialişti pentru descoperirea structurii genetice ce îi conferă statura mică. Conform Mail Online, „Miraculosul Milly”  avea mai puţin de 28 de grame când s-a născut, iar medicii nu i-au oferit mari şanse de supravieţuire. 

Însă stăpâna câţelului l-a hrănit cu pipeta din două în două ore şi l-a ajutat să crească. Din 2012, „Miraculosul Milly” a primit premiul pentru cel mai mic câine din lume din partea Guinness World Record. Animalul are 10 centimetri înălţime şi cântăreşte circa o jumătate de kilogram, putând fi comparat cu un măr uriaş. 

Cercetătorii din cadrul Sooam Biotech Research Foundation, din Seul, i-au cerut proprietarei câinelui aprobarea să-l cloneze pentru a detemina codul genetic ce stă la baza mărimii sale. Pentru a realiza acest lucru, cercetătorii au extras celule din Milly din care au utilizat nucleul pentru a-l transplanta în ovule prelevate de la câini donatori. De aici, embrionul a fost implantat într-o mamă surogat ce a dat naştere puilor, printr-un proces similar cu cel utilizat în cazul oii Dolly în 1996. 

Anul trecut, în august, micile clone ale lui Milly s-au născut. Cei 12 câini trăiesc în prezent cu familia Semler, ce a denumit clonele: Molly, Mally, Melly, Molly, Mumu, Mila, Mary, Mimi, Moni, Mini, Mela şi Mulan. Conform specialiştilor, unii dintre câini sunt puţin mai mari decât „Miraculosul Milly”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
Cercetătorii au creat patru clone ale celebrei Dolly-VIDEO
 
Un câine care a trăit în urmă cu 12.400 de ani ar putea fi CLONAT – VIDEO
 
Nu mai este nevoie să ne despărţim de animalele dragi? Japonezii au produs 26 de generaţii de clone dintr-un singur animal
 
Cercetătorii coreeni au modificat genetic un câine, făcându-l fosforescent!