Home » Natură » Un crocodil uriaş a fost capturat după 10 ani de căutări

Un crocodil uriaş a fost capturat după 10 ani de căutări

Un crocodil uriaş a fost capturat după 10 ani de căutări
Publicat: 12.07.2018
După aproape 10 ani de vânătoare, un crocodil masiv a fost capturat în nord-vestul Australiei. Pădurarii au prins crocodilul luni, după instalarea unei capcane pe o proprietate privată din Katherine, Australia.

Crocodilul fugar este considerat cel mai mare capturat în regiune. Conform Science Alert, se estimează că ar avea aproximativ 60 de ani. 

Mărimea reptilei i-a uimit chiar şi pe pădurari. Crocodilul are 4,5 metri lungime (aproximativ lungimea unei maşini) şi cântăreşte aproximativ 590 de kilograme. „Este o adevărată fiară, însă este de admirat mărimea şi vârsta pe care o are animalul”, a declarat pădurarul John Burke. 

Autorităţile au căutat animalul timp de aproape 10 ani, de când a fost observat pentru prima oară. În mai, pădurarii au observat trei crocodili în timp ce păzeau zona. La scurt timp au amplasat o capcană în apropiere de râul din Katherine, iar crocodilul denumit „big fella” a fost capturat. 

În acelaşi timp, un alt crocodil de opt metri a fost prins. Pădurarul Chris Heydon a declarat că odată capturat crocodilul ea fost sedat „ca să evităm să fim atacaţi”.  Crocodilul mascul a fost îndepărtat din zonă pentru a nu interacţiona cu oamenii din zonele mult mai populate. 

În cele din urmă reptila a fost dusă într-o fermă pentru crocodili aflată în afara oraşului. Crocodilii din specia Crocodylus porosus pot trăi până la 70 de ani, în acest timp ajung la peste cinci metri lungime şi peste 450 de kilograme greutate. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase