Home » Natură » Una dintre cele mai rare specii de ţestoasă a eşuat pe o plajă după ce s-a agăţat în deşeuri

Una dintre cele mai rare specii de ţestoasă a eşuat pe o plajă după ce s-a agăţat în deşeuri

Una dintre cele mai rare specii de ţestoasă a eşuat pe o plajă după ce s-a agăţat în deşeuri
Publicat: 19.07.2018
O specie de ţestoasă aflată în pericol de dispariţie a eşuat pe o plajă din Statele Unite ale Americii. Animalul s-ar fi strangulat cu o sfoară ce provenea de la un şezlong.

Imaginile publicate de către Matt Ware din cadrul Universităţii de Stat din Florida prezintă sfârşitul trist al unei ţestoase de mare. Tech Times notează că animalul s-a încurcat într-o sfoară ce provenea de la un şezlong care conţinea logo-ul Universităţii din Alabama. 

Ţestoasa decedată din specia Kemp Ridley a eşuat pe o plajă din Refugiul pentru animale sălbatice Bon Secour. „De aceea rugăm oamenii să şi să strângă tot ce aduc după iei pe plajă”, a declarat Ware. 

„Specia aflată pe cale de dispariţie era agăţată de un şezlong. Vă rugăm să fiţi responsabili atunci când mergeţi la plajă”, a adăugat el. 

Pentru o lungă perioadă de timp, specialiştii au prezentat avertismente privind pericolul pe care îl reprezintă gunoaiele pentru animalele marine, în special ţestoasele. În cadrul unui studiu din 2007 realizat de cercetătorii din cadrul Universităţii din Exeter, a fost prezentat faptul că sute de ţestoase marine mor anual din cauza gunoaielor de pe plajă, în care se încurcă  Puii sau ţestoasele abia eclozate sunt printre cele mai vulnerabile. „Faptul că rămân agăţate în gunoaie poate reprezenta un pericol pe termen lung. Este o ameninţare mult mai mare pentru ţestoase decât scurgerile de ulei”, a declarat unul dintre cercetători, Brendan Godley. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase