Prima pagină Natura

Pericolul la care îţi expui câinele atunci când îl hrăneşti. Ce tip de hrană trebuie evitat

Alexandru Voiculescu 07.31.2018 | ● Vizualizări: 1010
Credit: Unsplash     + zoom
Galerie foto (1)

Organizaţia americană Food and Drug Administration a investigat legătura dintre bolile de inimă la câini şi ingredientele din mâncarea procesată, ajungând la concluzia că o condiţie numită cardiomiopatie dilatată (DCM) este corelată cu anumite tipuri de hrană canină procesată.

Agenţia americană a avertizat veterinarii cu privire la apariţia bolii la câinii care consumă alimente unde mazărea, lintea sau alte seminţe de legume sau cartofii sunt ingredientele principale, scrie Veterinary Practice News.

Deşi cauza DCM-ului este necunoscută, se consideră că boala are o componentă genetică. Rasele mai mari de câini tind să fie afectate mai mult decât cele medii şi mici şi se manifestă prin dilatarea muşchilor inimii.

Studiile arată că patrupedele afectate au consumat în mod constant aceste mâncăruri, unde ingredientele principale au fost cele menţionate mai sus, timp de luni sau chiar ani.

În cazurile relatate de FDA, unii câini au avut simptomele bolilor de inimă, precum energia scăzută, tuse, dificultatea de respiraţie şi episoade de colaps.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum au evoluat rasele de câini de-a lungul ultimilor 100 de ani - GALERIE FOTO

Pechinzeul, cea mai răspândită rasă de câini din România

De ce câinii îşi aşteaptă uneori stăpânii şi ani de zile? Un studiu interesant explică fenomenul Hachiko

Care sunt originile câinilor?

Tag-uri: caine | mancare | caini | boli | hrana | inima