Home » Natură » Se caută nume pentru cel de-al zecelea zimbru fătat la Rezervaţia Vânători- Neamţ. Oricine poate veni cu propuneri

Se caută nume pentru cel de-al zecelea zimbru fătat la Rezervaţia Vânători- Neamţ. Oricine poate veni cu propuneri

Publicat: 08.08.2018
Se caută nume pentru cel de-al zecelea zimbru fătat la Rezervaţia Vânători- Neamţ. Oricine poate veni cu propuneri
Administraţia Parcului Natural Vânători- Neamţ organizează concurs pentru a găsi cel mai potrivit nume pentru mezina familiei de zimbri, fătată în iunie, care cutreieră deja în libertate pădurile din zonă.
Puiul de zimbru, o femelă, este al zecelea fătat în cadrul Parcului Natural Vânători- Neamţ, ceilalţi nouă au primit nume tot cu ajutorul publicului – şase masculi (Românaşul, Rovin, Robur, Romaşcan, Ronică şi Rovan) şi trei femele (Rozana, Rolinne şi Roemi). 

„În acest an, botezăm o femelă ce a venit pe lume în luna iunie 2018. Regula concursului este ca numele propus să înceapă cu particula >Ro

 
Propunerile sunt aşteptate atât pe pagina de Facebook a Parcului Natural Vânători- Neamţ, cât şi la adresa de e-mail [email protected] Câştigătorul va fi desemnat pe data de 13 august 2018 şi va fi invitat la “Ziua Zimbrului” pentru decernarea premiului.
 
Administraţia Parcului Natural Vânători Neamţ organizează concursuri în vederea găsirii celor mai potrivite nume pentru zimbrişorii nou veniţi pe lume începând din anul 2013.  
 
Parcul Natural Vânători – Neamţ este o arie protejată în apropierea oraşului Tîrgu Neamţ, constituită în anul 1999, cu statut de parc natural, destinată protejării moştenirii naturale.
 

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase