Home » Natură » Unele populaţii de şoareci nu pot fi ucise de pisici

Unele populaţii de şoareci nu pot fi ucise de pisici

Publicat: 03.10.2018
În cadrul unui studiu privind capacitatea pisicilor de a prinde şoarecii din New York, cercetătorii au descoperit că felinele vânează rareori rozătoare.

Cu ajutorul microcipurilor amplasate pe membrii unei colonii de şoareci din Brooklyn şi a camerelor video, cercetătorii din SUA şi Australia au încercat să determine efectul pisicilor asupra coloniei. Conform Science Alert, din 27 decembrie 2017 până în 28 mai 2018 au înregistrat 306 videoclipuri cu pisicile şi şoarecii ce împărţeau aceeaşi zonă. 

Conform imaginilor, numărul pisicilor a fost de 259, chiar şi aşa au existat doar 20 de cazuri în care pisicile au fugărit şoarecii şi doar trei cazuri în care pisicile au atacat rozătoarele şi doar în două cazuri i-au ucis.

Deşi în cazul populaţiilor de pisici de pe insule a fost observat că felienele se hrănesc des cu şoareci, însă aceşti şoareci sunt relativ mici având în jur de 150 de grame. Chiar şi în Australia, unde pisicile au fost observate când consumau şoareci, rozătoarele  aveau tot în jur de 150 de grame. 

Însă şoarecii din New York sunt rozătoare din specia Rattus norvegicus ce ajung la o greutate de 300 de grame. În cele două cazuri ale studiului recent, când pisicile au ucis şoarecii, aceştia erau relativ mici, scriu cercetătorii. 

De asemenea, atunci când pisicile erau prin preajmă mare parte dintre şoareci se ascundeau. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase