Home » Natură » Broaştele din oraşe produc sunete de împerechere mult mai atractive

Broaştele din oraşe produc sunete de împerechere mult mai atractive

Broaştele din oraşe produc sunete de împerechere mult mai atractive
Publicat: 13.12.2018
Un nou studiu arată că broaştele tungana, ce trăiesc în zonele urbane, emit sunete de împerechere mult mai complexe decât celelalte broaşte ce trăiesc în păduri. Aceste sunete fiind mult mai atractive, după cum au descoperit specialiştii.

Conform Atlas Obscura, mare parte din broaştele tungara observate în cadrul studiului au preferat sunetele de împerechere ale broaştelor din oraşe. Michael J. Ryan, biolog din cadrul Universităţii din Texas şi autor al studiului, a declarat că fiecare „cârâit” face o broască mascul de cinci ori mai atractivă pentru potenţialele partenere.

Cercetătorii ştiau deja că sunetele de împerechere ale speciilor diferă în funcţie de locaţia în care se află. Specialiştii au încercat să vadă dacă această diferenţă este dată de un răspuns de adaptare. Specialiştii au realizat un experiment în patru etape. Ei au început prin înregistrarea broaştelor tungana în şapte zone urbane şi forestiere diferite. În acelaşi timp, au adunat detalii despre nivelul de zgomot şi lumină din jur. Apoi au studiat reacţia femelelor la diferitele sunete de împerechere. În cele din urmă, au mutat broaştele urbane înapoi în pădure şi vice versa, pentru a observa cum se vor adapta „profilelor de împerechere”.

Rezultatele arată că femelele preferă sunetele de împerechere ale masculilor din zonele urbane. De asemenea, specialiştii au descoperit că broaştele de la oraş produs un sunet mai puternic deoarece în jurul lor nu se află atât de mulţi prădători.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce se întâmplă iarna cu broaştele?

Frumoase şi otrăvitoare: cele mai periculoase broaşte din lume

Pe Pământ au existat broaşte care aveau puterea de a vâna şi consuma dinozauri

Cum sunt antrenaţi puii de broască ţestoasă pentru a supravieţui în sălbăticie – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase