Home » Natură » O creatură, care-şi ascunde capul în nisip, numită după Donald Trump

O creatură, care-şi ascunde capul în nisip, numită după Donald Trump

O creatură, care-şi ascunde capul în nisip, numită după Donald Trump
Publicat: 20.12.2018
Recent descoperit, amfibianul urmează să fie denumit oficial „Dermophis donaldtrumpi”, ca recunoaştere a faptului că preşedintele american neagă existenţa schimbărilor climatice.

Şeful companiei EnviroBuild, o firmă de materiale pentru construcţii durabile, este cel care a ales numele şi a plătit 25.000 de dolari (peste 21.000 de euro) pentru dreptul asupra numelui în cadrul unei licitaţii. Creatura mică şi fără picioare a fost găsită în Panama. Aidan Bell, cofondatorul EnviroBuild, a spus că abilitatea amfibianului de a-şi îngropa capul în nisip corespunde cu abordarea lui Donald Trump în ceea ce priveşte încălzirea globală.

Anterior, părul distinctiv al lui Trump a dus la comparaţii cu o omidă păroasă şi otrăvitoare şi cu un fazan auriu, în timp ce o molie cu o coroană galbenă a fost numită „Neopalpa donaldtrumpi” în 2017.

Schimbările climei afectează deja vieţile americanilor, de la incendii, la inundaţii, iar acestea se vor înrăutăţi, potrivit unui raport publicat de guvernul american în noiembrie. Răspunsul lui Trump a fost: „Nu am încredere în acel raport”

Donald Trump a iniţiat  o discutaţie în legătură cu încălzirea globală, o singură dată, în cadrul summitului recent al ONU din Polonia. Reprezentanţii administraţiei de la Casa Albă au lăudat avantajele combustibililor fosili, în timp ce protestarii strigau „să vă fie ruşine!”.

Creatura recent descoperită face parte din familia amfibienilor fără membre, iar drepturile de numire au fost scoase la licitaţie pentru a strânge bani pentru Rainforest Trust.

Continuarea pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase