Home » Natură » Imaginile satelit prezintă prăbuşirea unui vulcan de pe o insula din Indonezia

Imaginile satelit prezintă prăbuşirea unui vulcan de pe o insula din Indonezia

Imaginile satelit prezintă prăbuşirea unui vulcan de pe o insula din Indonezia
Publicat: 01.01.2019
Datele radar colectate de sateliţi, ce au fost ulterior transformate în imagini, arată că vulcanul Anak Karakatau de pe insula din Indonezia şi-a redus dramatic dimensiunile, după erupţia recentă ce a declanşat şi un tsunami uriaş.

Imaginile realizate de sateliţi nu sunt disponibile din cauza norilor, dar imaginile radar realizate de radarul agenţiei aerospaţiale din Japonia, realizate înainte şi după explozie, arată că flancul sud-vestic al vulcanului a dispărut, scrie AP News.

Dave Petley, director al cercetării şi inovaţiei din cadrul Universităţii Sheffield, ce a analizat imagini similare furnizate de sateliţii Agenţiei Spaţiale Europene susţine că dovezile confirmă teoria conform căreia o alunecare de teren, mare parte produsă sub nivelul mării a provocat tsunamiul ce a ucis cel puţin 430 de persoane. „În prezent provocarea este să interpretăm ce s-ar putea întâmpla cu vulcanul şi ce s-ar putea întâmpla în continuare”, a scris Petley pe blogul său.

Anak Krakatau ce înseamnă copilul lui Krakatau, este urmaşul faimosului vulcan Krakatau ce a afectat climatul, la nivel global în urma erupţiei masive din 1883.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cat de mult te poti apropia de un vulcan activ? (VIDEO)

Cel mai mare vulcan din Europa alunecă spre Marea Mediterană

Erupţie puternică a unui vulcan subacvatic. Apele oceanului au devenit roşii

O erupţie apocaliptică care ar putea distruge civilizaţia este mult mai aproape decât se credea anterior

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase