Home » Natură » Ajutaţi-i pe salvamontişti să găsească un nume pentru câinele lor de avalanşă – FOTO

Ajutaţi-i pe salvamontişti să găsească un nume pentru câinele lor de avalanşă – FOTO

Publicat: 29.01.2019
Un câine se va alătura salvamontiştilor din Prahova în acţiunile de salvare din avalanşe, iar cei din urmă caută nume pentru patruped, potrivit Mediafax.

Într-o postare pe Facebook, salvamontiştii au anunţat că ei caută nume pentru câinele care va face parte din prima unitate canină de avalanşă din Prahova. Internauţii au început să le răspundă, sugerând nume precum Scânteie, Carp, Hope , Omu sau Legend. În întreaga ţară există doar 13 câini care caută victime după avalanşe.

“Îmi trebuie un nume pe care să fiu strigat, atunci când lucrez, pe munte şi acasă”. Acesta este anunţul făcut de salvamontişti, iar internauţii sunt provocaţi să găsească un nume pentru patrupedul din rasa Border Collie care va face parte din prima unitate canină de avalanşă din Prahova.

Astfel, oamenii sunt îndemnaţi pe Facebook să-l ajute pe cel care va fi coordonatorul câinelui să-i găsească patrupedului care va căuta victime în avalanşă un nume.

“Sunt viitorul câine de avalanşă de la Salvamont Prahova. Încă nu am un nume… Îl ajutaţi pe Sergiu Frusinoiu, viitorul meu conductor, să îmi găsească un nume? Numele meu de canisă este Legend New Gold Box, dar îmi trebuie un nume pe care să fiu strigat, atunci când lucrez, pe munte şi acasă. Promit să fiu un câine destoinic, pe care să-l iubească toţi colegii salvatori montani din Bucegi!”, scrie în postare.

Postarea are deja zeci de distribuiri, iar aproape 200 de persoane au comentat şi au venit cu propuneri. Printre acestea se numără Carp, Hope sau Scânteie.

O internaută a scris „Bucegi sau salvaluş (căţeluş + salvator)”, în timp ce altul a scris „Arpi Nistor Hope, cred că ţi s-ar potrivi”.

„Legend e un nume superb! Eu l-aş folosi. Mai ales dacă va deveni un faimos câine de avalanşă”, a scris un alt utilizator.

O altă femeie crede că i s-ar potrivi numele „Omu”, pentru că valorează cât un om sau chiar mai mult într-o operaţiune de salvare şi pentru că este posibil să salveze oameni pe cele mai înalte vârfuri, precum Vârful Omu.

Prima unitate canină de avalanşă a apărut în România în 2013, după ce şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, a obţinut brevetul în Franţa.

„Prima unitate canină am fost eu cu Helios, în 2013, după ce am obţinut brevetul în Franţa. A fost o luptă permanentă atunci. Am fost 39 de echipaje pe 20 de locuri. Am avut emoţii de mai multe ori. A mai fost o încercare să existe în România unitate canină de avalanşă, în 1978, atunci au fost primele încercări, dar nu s-a concretizat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Sănduloiu.

Din 2015, acesta a reuşit să pună la punct un sistem de brevetare pentru unităţi canine de avalanşă.

În prezent, în ţară există 13 câini de avalanşă în opt judeţe, cu 9 coordonatori.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase