Descoperire esenţială cu privire la apariţia vieţii. Poate schimba radical abordarea savanţilor

07 04. 2019, 19:00

„Aceste noi descoperiri sugerează că nu ar fi recomandat pentru chimişti să se bazeze atât de mult pe ipoteza lumii ARN în investigarea originii vieţii pe Terra”, a precizat Ramanarayanan Krishnamurthy, coautor al studiului de la Scripps Research.

ARN-ul (acidul ribonucleic) şi ADN-ul (acidul dezoxiribonucleic) sunt foarte asemănătoare din punct de vedere chimic, dar experţii nu au putut arăta cum una poate fi convertită în cealaltă în condiţiile primordiale ale Pământului, cu excepţia ajutorului enzimelor produse de primele organisme. Din cauza unei legături chimice prebiotice care să lege ARN-ul şi ADN-ul, cercetătorii au crezut că ARN-ul, care este mai simplu şi mai versatil, s-a aflat la baza formării primelor vieţuitoare, scrie Phys.

Dar conform noului studiu, această ipoteză nu este valabilă. „Pietrele de temelie” au venit atât sub forma ARN-ului, cât şi cea a ADN-ului, ambele existând înainte de apariţia vieţii. Echipa a arătat în câteva etape de reacţii chimice, care ar fi avut loc într-o lume prebiotică, o convertire a precursorului unui component al ARN-ului (thiouridină) într-un component al ADN-ului (deoxiadenozină).

Descoperirea ar face mai uşor pentru savanţi să accepte posibilitatea ca ADN-ul şi ARN-ul să apară împreună şi să fie incluse în primele forme de viaţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Astronomii americani susţin că pot descoperi forme de viaţă extraterestră

Descoperire uriaşă: primul lac cu apă în stare lichidă pe Marte. ”Este un rezultat excepţional”

Un nou studiu al suprafeţei marţiene arată că Planeta Roşie s-a format mult mai rapid şi mai devreme decât Terra, lucru care creşte şansele ca aceasta să fi avut viaţă

În ADN-ul oamenilor există virusuri vechi de 100 de milioane de ani. Unele au origini ”extraterestre”