Home » Natură » Milioane de pisici, ucise printr-o metodă barbară în Australia. Doctorul care a inventat otrava a testat-o pe propriile feline

Milioane de pisici, ucise printr-o metodă barbară în Australia. Doctorul care a inventat otrava a testat-o pe propriile feline

Milioane de pisici, ucise printr-o metodă barbară în Australia. Doctorul care a inventat otrava a testat-o pe propriile feline
Publicat: 03.05.2019
Guvernul australian vrea să ucidă două milioane de pisici sălbatice, până în 2020, folosind o metodă catalogată drept „barbară” de unii iubitori de feline: animalele vor fi hrănite cu cârnaţi otrăviţi.
Guvernul australian va paraşuta cârnaţii otrăviţi de-a lungul a mii de hectare de pământ, pentru a ucide milioane de pisici sălbatice, potrivit Gândul.

Aceasta e una din tacticile guvernului, care vrea să ucidă felinele pentru a proteja speciile naţionale, scrie The Independent.

De asemenea, pisicile vor putea fi prinse în capcană şi împuşcate de autorităţi.
 
Acestea vor muri la 15 minute după ce vor fi hrănite cu cârnaţii otrăviţi, ce conţin carne de cangur, grăsime de pui, ierburi, condimente şi, bineînţeles…otrava denumită „1080”.
 
Avioanele care distribuie cârnaţii otrăviţi, produse într-o fabrică de lângă Perth, vor lansa 50 de asemenea produse pe fiecare kilometru, în zonele în care pisicile sunt libere. 
 
Dr. Dave Algar, cel care a dezvoltat otrava, a folosit pe propriile pisici, pentru a verifica dacă gustul cârnaţilor este potrivit, dar asta înainte de a pune otrava. „Trebuie să fie buni. Reprezintă ultima masă a pisicii”, a declarat Algar.
 
Pisicile sălbatice au fost aduse de înaintaşii europeni şi au dus la exterminarea a 20 de specii de mamifere.
 
Acestea reprezintă „cea mai mare ameninţare” la adresa speciilor naţionale. Anual, pisicile ucid 377 milioane păsări şi 649 milioane reptile. 
 
Intenţia guvernului de a ucide pisicile sălbatice nu a fost privită cu ochi buni de iubitorii de animale, care semnează diverse petiţii pentru a salva felinele de la pieire.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase