Home » Natură » Călătoria impresionantă a unei vulpi polare: A străbătut 3.500 de kilometri, din Norvegia până în Canada

Călătoria impresionantă a unei vulpi polare: A străbătut 3.500 de kilometri, din Norvegia până în Canada

Călătoria impresionantă a unei vulpi polare: A străbătut 3.500 de kilometri, din Norvegia până în Canada
Publicat: 08.07.2019
O vulpe polară i-a lăsat fără cuvinte pe cercetători după ce a parcurs 3.500 de kilometri, din Norvegia în Canada, în doar 76 de zile. Savanţii norvegieni care o monitorizau, susţin că nicio altă vulpe nu a mers atât de repede şi atât de departe.

Animalul şi-a început călătoria pentru căutarea de hranei dintr-un arhipelag norvegian, după care a ajuns în Groenlanda şi de acolo în Canada, pe gheaţa ce acoperă Oceanul Arctic. Vulpea avea un senzor GPS implantat, relatează Gândul!

Prima dată când au văzut localizarea acesteia, cercetătorilor nu le-a venit să creadă că este adevărat. Aceştia spun că atunci când a traversat gheaţa, animalul a grăbit pasul, străbătând 155 de kilometri într-o singură zi. Experţii susţin că a mâncat crustacee pe timul traversării.

Vulpea a străbătut aproximativ 46 de kilometri pe zi. Acum, cercetătorii nu mai ştiu ce face şi unde este animalul deoarece senzorul GPS s-a stricat. Totuşi, un lucru este sigur, va avea parte de o schimbare de dietă.

Dacă în Norvegia se hrănea mai mult cu peşte, în Canada va trebui să consume rozătoare.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase