Home » Natură » Blob, fiinţa cu 720 de sexe şi fără creier care poate învăţa

Blob, fiinţa cu 720 de sexe şi fără creier care poate învăţa

Publicat: 18.10.2019
Un organism unicelular ciudat care nu are gură, deşi poate detecta şi digera alimente, nu are creier, dar poate învăţa, şi dispune de 720 de sexe va fi expus la Grădina Zoologică din Paris.

Reprezentanţii Grădinii Zoologice din Paris au prezentat miercuri un nou organism misterios, supranumit „blob”, o fiinţă vie unicelulară de culoare galbenă, care arată precum o ciupercă, dar care acţionează ca un animal.

Creatura, care va fi expusă publicului începând de sâmbătă, nu are gură, stomac şi ochii, dar poate detecta şi digera mâncarea.

În plus, organismul unicelular are aproape 720 de sexe, se poate mişca fără picioare sau aripi şi se vindecă în numai două minute dacă este tăiat în două.

„Blob este o fiinţă vie care aparţine unuia dintre misterele naturii”, a afirmat Bruno David, directorul Muzeului de Istorie Naturală din Paris (MNHN), din care face parte parcul zoologic, potrivit Reuters.

Credit foto: MNHN – F.G. Grandin

„Ne surprinde pentru că nu are creier, dar este capabil să înveţe. Dacă uniţi doi blobi, cel care a învăţat va transmite cunoştinţele sale celuilalt”, a adăugat Bruno David.

Organismul unicelular a fost denumit „blob” după un film de groază ştiinţifico-fantastic din 1958, în care tânărul Steve McQueen a debutat cu primul rol principal. În acest film, Blob, o formă de viaţă extraterestră, consumă totul în calea sa într-un mic oraş din Pennsylvania.

Credit foto: MNHN – F.G. Grandin

„Ştim cu siguranţă că nu este o plantă, dar nu cunoaştem cu adevărat dacă este un animal sau o ciupercă”, a mai spus directorul Muzeului de Istorie Naturală din Paris.

Specialiştii sunt contrariaţi de comportamentul lui blob. „Se comportă foarte surprinzător pentru ceva care arată ca o ciupercă, are comportamentul unui animal, este capabil să înveţe”, a adăugat Bruno David.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Care sunt probabilitatile sa descoperim viata in Univers?

Cei mai duri dintre duri: vieţuitoarele extremofile

Ce sunt protozoarele?

O formă de viaţă cu 7 sexe îşi dezvăluie secretele

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase