Home » Natură » Fiul lui Donald Trump a ucis un animal rar, protejat de lege, şi apoi a primit un permis de vânătoare special

Fiul lui Donald Trump a ucis un animal rar, protejat de lege, şi apoi a primit un permis de vânătoare special

Fiul lui Donald Trump a ucis un animal rar, protejat de lege, şi apoi a primit un permis de vânătoare special
Publicat: 12.12.2019
Donald Trump Jr, fiul preşedintelui american, a ucis un animal dintr-o specie protejată de lege, în vara anului trecut, pe când se afla într-o excursie în Mongolia, iar ulterior a primit un permis de vânătoare special din partea liderului politic al acestei ţări.

Donald Trump Jr a ucis un exemplar de oaie dintr-o specie rară, protejată de lege. Fiul preşedintelui american a primit ulterior un act care atestă permisiunea de a vâna animalul, în urma unei întâlniri dintre tatăl său şi liderul politic al ţării.

Argali – sau oaia de munte – este deosebit de preţuită în Mongolia, iar permisiunea de a omorî un exemplar este acordată doar în condiţii excepţionale. Totuşi, experţii spun că „aceste condiţii sunt deseori îndeplinite dacă vânătorul oferă suma de bani potrivită” şi ca urmare a relaţiilor politice, a relatat The Guardian, citat de Mediafax.

În intervalul de o lună scurs între uciderea animalului şi data emiterii permisului, se pare că Trump a avut o întâlnire cu preşedintele Khaltmaagiin Battulga, în timpul căreia s-ar fi discutat problema legalităţii faptei fiului său.

„Trump Jr a împuşcat oaia Argali în timpul nopţii, folosind o carabină cu laser”, au comentat călăuzele.

„A împiedicat însoţitorii locali să dezmembreze animalul şi a dat indicaţii pentru a transporta exemplarul ucis fără a îi afecta blana sau coarnele”, a declarat Khuandyg Akhbas, unul dintre ghizi.

Fiul preşedintelui american ar fi omorât şi o căprioară roşie, altă specie pentru vânarea căreia este necesar un permis special.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase