Home » Natură » Imagini rare cu doi râşi pe o şosea din România. Par să îl ghideze pe şofer – VIDEO

Imagini rare cu doi râşi pe o şosea din România. Par să îl ghideze pe şofer – VIDEO

Publicat: 22.01.2020
Imagini rare cu doi râşi pe o şosea din România. Par să îl ghideze pe şofer – VIDEO
Un şofer a înregistrat, cu ajutorul unei camere de filmat, doi râşi care se plimbau nestingheriţi pe un drum din judeţul Sibiu.

Râşii sunt animale sălbatice care se arată foarte rar omului. Un şofer care conducea pe drumul dintre Gura Râului şi Păltiniş a înregistrat doi râşi care păreau că ieşiseră la plimbare.

Animalele nu s-au speriat de zgomotul motorului autoturismului, părând că îl ghidează pe şofer.

Felina emblematică a Carpaţilor, râsul (denumit oficial Lynx lynx) este un carnivor extrem de discret, care trăieşte izolat şi se fereşte de contactul cu oamenii şi vânează separat de semenii lui.

Având un trunchi scurt, picioare lungi şi labe foarte bine dezvoltate, cu care aleargă foarte eficient prin zăpadă, râsul este al treilea mare prădător al Europei, după urs şi lup. Are văzul şi auzul extrem de fine, fiind capabil să detecteze o pradă mică în zăpadă de la peste zeci de metri distanţă.

În întreaga lume,  specia Lynx Lynx cuprinde în jur de 50.000 de exemplare. În Europa, trăiesc circa 9 -10.000 de râşi, iar populaţia din Carpaţi este estimată la circa 2700 de exemplare. Dintre aceştia, circa 1200 – 1500 de râşi trăiesc în pădurile de pe teritoriul României, fiind pe lista animalelor strict protejate, potrivit datelor WWF România.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase