Home » Natură » Un organism ”bizar”, descoperit în apele Australiei

Un organism ”bizar”, descoperit în apele Australiei

Un organism ”bizar”, descoperit în apele Australiei
Publicat: 13.04.2020
Cercetătorii explică faptul că au descoperit un sifonofor, un organism-colonie.

Australia este populată cu unele dintre cele mai ciudate animale din lume, un astfel de exemplu fiind descoperit de către cercetătorii de la Schmidt Ocean Institute. Aceştia au descoperit un organism care „seamănă cu un OZN” şi care s-a dovedit a fi un sifonofor, notează Futurism.

Cercetătorii explică faptul că sidinoforii sunt organisme-colonie, cel descoperit de către ei fiind, conform tuturor informaţiilor descoperite până în prezent, cel mai mare de acest tip, cu un diametru de aproximativ 15 metri, cu o lungime exterioară de 47 de metri şi cu o mărime totală de 120 de metri.

Rebecca Helm, cercetătoare a Universităţii North Carolina, explică faptul că aceste organisme sunt formate din milioane de celule, acestea specializându-se în realizarea unei anumite sarcini necesare supravieţuirii organismului ca întreg.

Aceasta mai adaugă într-o postare pe o reţea de socializare că: „Permiteţi-mi să vă spun ce este asta şi de ce mă uimeşte. Majoritatea coloniilor de sifonofori pe care le-am văzut au o lungime de 20 de centimetri, poate un metru. Dar acest animal este masiv. Şi nu este doar masivă, colonia prezintă un comportament uimitor: vânează”.

„Sifonoforii nu sunt rari, doar fragili şi îndepărtaţi. Pe măsură ce o să explorăm mai mult oceanul, cine ştie ce alte creaturi vom vedea”, mai explică aceasta.

Citeşte şi:

Atlasul creaturilor ciudate: 13 animale despre care nu ştiai că există

5 animale despre care nu ştiai că trăiesc în România

Top 10 animale în existenţa cărora e greu de crezut. Cele mai neobişnuite încrucisări între specii. FOTO

Animale ciudate în pădurile lumii: hibrizii care uimesc lumea naturaliştilor

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase