Home » Natură » Un nou studiu tulburător arată cum se practică canibalismul în regatul animalelor

Un nou studiu tulburător arată cum se practică canibalismul în regatul animalelor

Un nou studiu tulburător arată cum se practică canibalismul în regatul animalelor
Publicat: 17.05.2020
O specie ciudată şi invazivă de meduze din Europa îşi mănâncă proprii pui atunci când nu mai găseşte altceva de mâncare, susţine un nou studiu.

Animalul cu tendinţe canibalistice este o specie numită Mnemiopsis leidyi, cunoscută de asemenea şi drept „meduza-pieptene”, potrivit cercetătorilor

Specia aceasta eşuează în mod regulat pe plajele baltice, iar cercetătorii cred că aceste meduze îşi mănâncă propriile larve atunci când proviziile sunt limitate, transmite Fox News.

Într-un studiu publicat în Jurnalul Communications Biology, cercetătorii de la Universitatea of Southern Denmark susţin că această descoperire arată cum este practicat canibalismul în regatul animalelor.

Despre meduze se ştia deja că pot supravieţui chiar şi în ciuda vremurilor dificile, dar cercetătorii nu înţelegeau, până acum, cum anume reuşeau.

Iniţial, oamenii de ştiinţă credeau că lipsa prădătorilor era motivul, după cum notează şi cercetătorii în rezumatul lucrării publicate în Jurnalul Communications Biology.

Specia invazivă are un impact extrem de negativ asupra pescăriilor.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Scheletul ciudat al unei ”fiare nebune” elucidează o parte importantă a evoluţiei mamiferelor

A fost descoperită cea mai mare concentraţie de microparticule de plastic pe fundul mării

Delfini eşuaţi pe litoralul românesc, probabil din cauza oamenilor, în pline restricţii de pandemie

Puii de ţestoasă prosperă în timpul izolării oamenilor

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase