Home » Natură » Sudul Statelor Unite, lovit de furtuna tropicală Cristobal

Sudul Statelor Unite, lovit de furtuna tropicală Cristobal

Sudul Statelor Unite, lovit de furtuna tropicală Cristobal
Credit foto: Profimedia
Publicat: 08.06.2020

Furtuna tropicală Cristobal a atins sudul Statelor Unite. Opt tornade au fost raportate în weekend-ul care s-a încheiat. Se estimează că viteza cântului a atins o maximă de 168 de kilometri pe oră, pe ţărm.

Furtuna tropicală Cristobal a venit cu putere din Golful Mexicului pe măsură ce s-a apropiat de coasta Statelor Unite ale Americii. În larg, viteza vântului se estimează că a fost de 80 de km/h Statele Louisiana, Alabama şi Mississippi au fost lovite de furtuni cu ploi abundente şi vânturi puternice.

Riscul crescut de inundaţii persistă pe măsură ce furtuna tropicală continuă să facă pagube. În unele localităţi, nivelul apei provenit din precipitaţii a crescut cu 20 de centimetri pe oră, potrivit Mediafax.

Risc mare de producere de tornade

Riscul producerii de tornade rămâne în vigoare pentru statele aflate în zona golfului. Opt tornade cauzate de furtuna tropicală Cristobal au fost raportate în centrul şi nordul Floridei. Vânturile au atins o viteză de 168 de km/h pe coastă.

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) a anunțat că sezonul uraganelor din 2020, care durează de la 1 iunie la 30 noiembrie, va fi probabil mai intens decât în mod normal în Oceanul Atlantic, cu previziuni de trei până la şase uragane de categorie 3 sau superioară.

Cristobal este aşteptat să-şi piardă din intensitate treptat în cursul dimineţii de luni. Statele Mississippi, Louisiana şi Arkansas au emis deja avertizări de inundaţii.

Cercetătorii sunt de părere că schimbările climatice nu au contribuit la apariția frecventă în ultimii ani a furtunilor tropicale extreme, precum uraganele, dar au avut un rol important în forţa distructivă a acestora.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase