Home » Natură » 7 mituri comune despre cai care nu sunt adevărate

7 mituri comune despre cai care nu sunt adevărate

Publicat: 19.07.2020

Aceste mituri s-au transmis de-a lungul timpului fără a fi puse la îndoială.

GALERIE FOTO

Caii sunt unele dintre cele mai importante animale istoria umană, aceștia fiind folosiți într-o varietate de domenii, de la lupte până la muncile agricole. Această apropiere dintre oameni și cai a dus de-a lungul timpului la apariția unor mituri care pur și simplu se dovedesc a nu fi adevărate.

Aceste mituri au fost transmise din generație în generație și, adesea, acestea au fost date mai departe fără o examinare critică. Horsey Hooves a creat o listă a șapte dintre miturile comune despre care nu sunt adevărate.

1. Caii dorm în picioare

Unul dintre cele mai comune mituri despre cai este că aceștia ar dormi doar în picioare. Acest lucru nu este în totalitate greșit și asta deoarece o astfel de poziție în timpul somnului le permite să fugă cât mai repede de prădători.

Cu toate acestea, atunci când ating faza somnului REM caii se vor așeza. În plus, după cum explică medicii veterinari, sănătatea acestor animale ale de câștigat atunci când se întind pe jos. Astfel, sistemul lor imunitar, dar și creierul vor putea funcționa în cindiții optim.

2. Cum comunică caii

Un al mit spune că cabalinele comunică prin nechezat, ceea ce se dovedește adevărat într-o mică măsură. Crescătorii de cai explică faptul că aceste animale folosesc, într-o mare proporție, limbajul corporal pentru a comunica.

Caii sunt animale sociale și din această cauză, ochii și urechile joacă un rol important în modul în care aceștia comunică între ei.

3. Nu disting culorile

Mulți oameni sunt de părere că cabalinele nu ar avea capacitatea de a distinge culori. Acest lucru este neadevărat, ochii cailor fiind adaptați pentru a percepe un alt spectru de culori.

Cercetătorii sunt de părere că aceste animale pot distinge nuanțele de verde și albastru, dar au probleme legate cu roșu și galben. Ar trebui să adăugăm și faptul că aceștia văd foarte bine pe timpul nopții.

4. Caii nu au temperaturi diferite

Experții în echitație folosesc termeni precum „sânge fierbinte” sau „sânge rece” pentru a clasifica temperamentul cailor pe care îi antrenează. Din nefericire, unii dintre noi au preluat acești termeni și cred că ei fac trimitere la temperatura corpurilor.

5. Caii sunt inteligenți

Printre persoanele care nu călăresc sau care nu lucrează cu cai există mitul că aceștia nu ar fi inteligenți. Adevărul este că aceste animale se dovedesc a fi mult mai inteligente față de ce crede publicul larg.

Experții explică faptul că de-a lungul vieții caii învață o mulțime de comenzi, pe care trebuie să le reproducă zilnic. În plus, mulți caii au demonstrat că pot să efectueze aceste instrucțiuni chiar și după câțiva ani după ce nu au mai fost călăriți.

6. Nu ar trebui să se așeze atunci când suferă de colici

Veterinarii explică faptul că atunci când caii suferă de colici aceștia se pot așeza atâta vreme cât pot sta liniștiți.

În cazul în care caii prezintă simptome care ar putea indica colicii este indicată plimbarea acestora până venirea unui specialist.

7. Călăritul nu este o formă de exerciții fizice

Călăria este o modalitate minunată de a vă tonifia diferite părți ale corpului. Are multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea forței de bază, îmbunătățirea echilibrului și coordonării, creșterea flexibilității, tonifierea mușchilor și asigurarea unui antrenament cardio bun.

În plus, călăritul se dovedește o activitate benefică pentru sănătatea mintală, fiind adesea recomandată ca formă de terapie.

Citește și:

Care sunt, de fapt, cele mai populare rase de cai din lume

Domesticirea cailor a schimbat structura genetică a populaţiilor. Modificările aduse de expansiunea grupurilor asiatice, din România până în Mongolia

Povestea cailor huţuli: singura rasă de cai autentic românească

De unde poţi cumpăra un cal cu mai puţin de 5 lei. Totul este perfect legal şi primeşti şi livrare gratuită

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase