Home » Natură » Descoperire controversată în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Descoperire controversată în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Descoperire controversată în Rezervația Biosferei Delta Dunării
Credit foto: ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
Publicat: 04.08.2020

Un skijet a fost găsit de reprezentanții Administrației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) la Sfântu Gheorghe, iar autoritățile caută proprietarul pentru a-l amenda, utilizarea skijetului în perimetrul Rezervației fiind interzisă. Un alt skijet a fost observat la Vadu.

Vezi aici IMAGINI cu skijetul de la Sfântu Gheorghe și cu cel de la Vadu.

Reprezentanții ARBDD spun că deși luna trecută au fost date exemple despre consecințele severe ale utilizării skijet-urilor în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, în timpul controalelor, la Sfântu Gheorghe, a fost găsit un skijet.

Nu se știe încă cine e proprietarul, însă datele ambarcațiunii vor fi înaintate Căpităniei care va stabili cui aparține, iar sancțiunea legală va fi trimisă pe adresa acestuia, au transmis reprezentanții ADBDD.

Un alt skijet a fost observat pe mare în dreptul plajei Vadu

Aceștia spun că un alt skijet a fost observat pe mare în dreptul plajei Vadu, dar conducătorul a refuzat să iasă la mal și s-a îndreptat spre localitatea Năvodari în afara perimetrului Rezervației.

„Toate prevederile legale privitoare la Rezervația Biosferei Delta Dunării au în vedere protejarea cadrului natural unic al acestor locuri și fiecare vizitator poate să se bucure netulburat de frumusețea lor atâta timp cât înțelege să respecte regulile de vizitare și cadrul legal în vigoare”, spun cei de la ADBDD, potrivit Mediafax.

Utilizarea skijetului în Rezervația Biosferei Delta Dunării este interzisă prin lege.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase