Home » Natură » Imagini spectaculoase cu o turmă de zimbri din Parcul Natural Vânători Neamț

Imagini spectaculoase cu o turmă de zimbri din Parcul Natural Vânători Neamț

Publicat: 07.01.2021

O turmă de zimbri a fost filmată într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț. Imaginile au fost realizate de administratorii rezervației în timp ce făceau recensământul animalelor.

Filmarea cu zimbri a fost realizată în primele zile ale anului 2021 în Parcul Natural Vânători din județul Neamț. Rezervația este administrată de compania națională Romsilva.

„Numărătoarea zimbrilor în direct. Colegii noștri, Mihail Busuioc si Ioan Mihut, de la Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț au reușit să filmeze această turmă de zimbri care trăiesc în libertate și care par că au trecut cu bine în noul an”, au anunțat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Silvicultorii români au reintrodus zimbrii în țară în 1958

Potrivit Romsilva, silvicultorii români au reintrodus zimbrii în țară în 1958, după două secole de la dispariția lor din fauna României. Ulterior, au fost create mai multe nuclee de zimbri.

În Parcul Natural Vânători Neamț se află cel puțin 44 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate. Specialiștii eliberează anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecție riguroasă, potrivit Mediafax.

„Top 100 de destinații sustenabile”

Parcul din Neamț este inclus în prestigiosul „Top 100 de destinații sustenabile” și este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Rezervația are o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare sunt păduri situate pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase