Home » Natură » Imagini rare cu o pisică sălbatică, surprinse în Parcul Național Piatra Craiului

Imagini rare cu o pisică sălbatică, surprinse în Parcul Național Piatra Craiului

Publicat: 14.01.2021

O cameră de monitorizare a faunei, montată într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, a filmat o pisică săbatică. Imaginile rare au fost publicate pe pagina de Facebook a Romsilva, compania de stat care administrează parcurile naționale.

Pisica sălbatică a fost filmată în pădure cu ajutorul unei camere a Romsilva. Este vorba despre o filmare nocturnă realizată în timp ce pisica vânează.

Privire laser în toiul nopții

„Privire laser în toiul nopții într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. O pisică sălbatică ieșită noaptea la vânătoare a fost filmată de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure de specialiștii Romsilva”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții companiei de stat.

Potrivit specialiștilor Romsilva, pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi este văzut foarte rar de oameni în mediul său natural. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri, iar la maturitate, poate avea o greutate de opt kilograme, potrivit Mediafax.

Cu ce se hrănește pisica sălbatică

Pisica sălbatică are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.

Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Parcul se află în județele Brașov și Argeș și are o suprafață de 14.800 de hectare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase