Home » Natură » Imagini spectaculoase cu un râs, cea mai mare felină din Europa, surprinse într-o pădure din Vrancea

Imagini spectaculoase cu un râs, cea mai mare felină din Europa, surprinse într-o pădure din Vrancea

Publicat: 07.02.2021

Imagini rare cu un râs au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei dintr-o pădure din Vrancea. Animalul este foarte discret și este văzut foarte rar de oamenii.

Râsul a fost filmat de o cameră montată de angajații Regiei Naționale Romsilva într-o pădure din Vrancea.

„Imagini superbe cu un râs într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea au fost obținute cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva. Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Este un carnivor foarte de discret, fiind văzut foarte rar de oameni în libertate. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă”, au explicat cei de la Romsilva.

În Parcul Natural Putna Vrancea trăiesc numeroase specii de mamifere

În Parcul Natural Putna Vrancea, alături de râși trăiesc numeroase specii de mamifere, printre care ursul, lupul, râsul, capra neagră, vulpea, bursucul, jderul de copac, cerbul, vidra, pisica sălbatică sau mistrețul. Circa 110 specii de păsări, din care 75 sunt protejate, au habitatul în parc, iar flora este alcătuită din circa 650 de plante superioare, potrivit Mediafax.

Parcul Natural Putna Vrancea este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase