Home » Natură » Imagini foarte frumoase cu o turmă de zimbri pe Valea Cracăului

Imagini foarte frumoase cu o turmă de zimbri pe Valea Cracăului

Publicat: 24.04.2021

O turmă de zimbri a fost filmată în timpul unei misiuni de monitorizare a faunei. Acțiunea a avut loc în Valea Cracăului din Parcul Național Vânători Neamț. Zona este administrată de regia națională Romsilva.

Turma are numeroase exemplare și a fost filmată de angajații parcului național.

Imagini foarte frumoase cu o turmă de zimbri în libertate pe Valea Cracăului în Parcul Natural Vânători Neamț, într-o filmare realizată de colegul nostru Ioan Mihuț. Exemplarele de zimbru din Parcul Natural Vânători Neamț sunt monitorizate tot timpul de specialiștii Romsilva”, scrie pe pagina de Facebook a Romsilva.

Zimbrii au dispărut din România timp de aproape două secole

Zimbrii trăiesc în libertate în Parcul Natural Vânători Neamț. Animalul a dispărut din România timp de aproape două secole și a fost reintrodus în fauna țării în 1958. Atunci, au fost aduse primele exemplare din Polonia. Ulterior, au fost aduse alte exemplare tot din Polonia și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri, unul din acesta fiind acum Parcul Natural Vânători Neamț, potrivit Mediafax.

În Parcul Natural Vânători Neamț sunt 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani, Hațeg și Vânători Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase