Home » Natură » Sărbătoare în rezervația de zimbri de la Hațeg. Puiul de zimbru Romică a împlinit un an

Sărbătoare în rezervația de zimbri de la Hațeg. Puiul de zimbru Romică a împlinit un an

Publicat: 17.06.2021

Prilej de sărbătoare în rezervația de zimbri de la Hațeg. Reprezentanții parcului au anunțat că zimbrul Romică, născut în interiorul rezervației, a împlinit un an.

Cu această ocazie, puiul de zimbru și membrii familiei sale au primit mai multe bunătăți.

Rezervația de zimbri este administrată de compania Romsilva.

„Vi-l amintiți pe Romică? Acum un an venea pe lume și făcea furori cu drăgălășenia lui fiind cel mai nou membru al rezervației de zimbri de la Hațeg. Ei bine, Romică a împlinit ieri un anișor și este bine, sănătos. În această zi specială, Romică a fost răsfățat cu bunătăți pe care le-a împărțit cu mama lui, Spider Woman, de care este încă apropiat, dar şi cu sora lui mai mare, Romina, alături de care îşi petrece acum majoritatea timpului”, au anunțat administratorii rezervației.

Rezervația de Zimbri de la Hațeg a fost fondată în 1958

Potrivit Romsilva, rezervația de zimbri de la Hațeg a fost fondată în anul 1958, când doi zimbri numiți Podarec și Polonka au fost aduși în România din Polonia.

Rezervația din pădurea Slivuţ este printre puținele locuri din Europa unde trăiește zimbrul. În interior se află nouă exemplare, scrie Mediafax.

În urmă cu șase decenii, zimbrul a fost reintrodus în România la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna țării. În timp au fost create nuclee de zimbri în România la Bucșani, Hațeg și Vânători-Neamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase