Home » Natură » O orhidee sălbatică a înflorit în Parcul Natural Putna Vrancea

O orhidee sălbatică a înflorit în Parcul Natural Putna Vrancea

O orhidee sălbatică a înflorit în Parcul Natural Putna Vrancea
Credit foto: Facebook Regia Nationala a Padurilor - Romsilva
Publicat: 17.06.2021

O orhidee sălbatică, foarte rară și protejată prin lege, a înflorit în Parcul Natural Putna Vrancea. Planta se numește Papucul Doamnei și înflorește doar în anumite locuri, dacă sunt îndeplinite mai multe condiții.

Planta foarte rară a înflorit într-o rezervație administrată de compania Romsilva.

„Imagini frumoase cu o plantă foarte rară, Papucul Doamnei, care a înflorit în pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea. Papucul Doamnei (Cypripedium calceolus) este o orhidee sălbatică, protejată la nivel european, precum și în România începând cu anul 1938”, anunță reprezentanții Romsilva.

Specialiștii spun că Papucul Doamnei înflorește doar în anumite locuri, dacă sunt îndeplinite mai multe condiții.

Papucul Doamnei înflorește în zone cu multă umiditate

„Aceasta floare deosebită are o înălțime de până la 80 de centimetri, frunze late, ovale și flori mari la care petala inferioară este transformată într-un fel de „vas” de culoare galben intens, iar cele laterale şi cea superioară sunt mai înguste şi de culoare roșu închis sau brună. Înflorește în poienile din păduri din zonele de deal și munte, în zone cu multă umiditate”, au explicat specialiștii.

Parcul Natural Putna este situat în județul Vrancea și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt acoperite de păduri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase