Home » Natură » În ultimii 50 de ani au avut loc peste 11.000 de catastrofe naturale. Numărul lor a crescut de cinci ori

În ultimii 50 de ani au avut loc peste 11.000 de catastrofe naturale. Numărul lor a crescut de cinci ori

În ultimii 50 de ani au avut loc peste 11.000 de catastrofe naturale. Numărul lor a crescut de cinci ori
Credit foto: Chris Gallagher, Unsplash
Publicat: 03.09.2021

Peste 11.000 de catastrofe naturale s-au produs în întreaga lume în ultimii 50 de ani. Numărul lor a crescut de cinci ori, arată un raport ONU.

Raportul prezentat de ONU analizează înmulțirea îngrijorătoare a catastrofelor din lume. În 50 de ani, fenomenele meteorologice și hidrologice extreme au crescut de cinci ori, potrivit LCI.

Canicula, uraganele și inundațiile sunt în fiecare an mai numeroase și mai violente, se arată în raportul publicat miercuri. Potrivit Atlasului Organizației Meteorologice Mondiale care arată numărul morților și al pierderilor economice provocate de fenomenele extreme, catastrofele s-au înmulțit îngrijorător.

„Numărul fenomenelor meteorologice, climatice și hidrologice extreme crește în continuare. Din cauza schimbărilor climatice, vor deveni mai frecvente și mai violente în numeroase părți ale lumii”, susține secretarul general al agenției, Petteri Taalas, potrivit Mediafax.

Catastrofele naturale, peste 2 milioane de decese în 50 de ani

Catastrofele naturale din ultimii 50 de ani au provocat peste 2 milioane de decese și pagube în valoare de 3,6 miliarde de dolari. Cele mai multe probleme au fost înregistrate în țările aflate în curs de dezvoltare.

Seceta este responsabilă pentru cele mai multe decese -650.000 de morți. Urmează furtunile cu peste 577.000 de decese, inundațiile cu 58.000 de victime și temperaturile extreme cu aproape 56.000 de morți.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase