Home » Natură » Imagini rare cu un cerb superb în perioada boncăluitului, într-o pădure din Caraș-Severin

Imagini rare cu un cerb superb în perioada boncăluitului, într-o pădure din Caraș-Severin

Publicat: 28.09.2021

Un cerb de mari dimensiuni a fost filmat în perioada boncăluitului. Animalul se afla într-o pădure din Caraș-Severin.

Imaginile au fost înregistrate de un angajat al ocolului silvic.

„Un cerb superb în perioada boncăluitului într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova din cadrul Direcției Silvice Caraș-Severin. Imaginile extraordinare au fost filmate de colegul nostru Petru Stoicănescu în timpul unei acțiuni de monitorizare”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

Când se încheie perioada de împerechere, adică boncăluitul cerbilor?

Potrivit specialiștilor, perioada de împerechere, boncăluitul cerbilor, debutează în septembrie și se încheie în prima jumătate a lunii octombrie, în funcție de climă și altitudine. În această perioadă, cerbii se luptă, folosindu-și coarnele dezvoltate, pentru supremația asupra cârdurilor de ciute.

Cerbii își anunță prezența prin mugete puternice prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea sunetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase