Home » Natură » Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse într-o pădure din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului

Imagini rare cu o haită de lupi, surprinse într-o pădure din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului

Publicat: 24.09.2021

Imaginile extraordinare cu lupi într-o pădure din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației rezervației.

Deși România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Uniunea Europeană, animalele sunt văzute foarte rar în libertate.

O cameră de monitorizare a faunei dintr-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului a reușit să surprindă mai multe imagini cu o haită de lupi. Animalele se odihnesc sau caută urme ale unor eventuale prăzi.

„Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea. Atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă”, scrie în textul de pe pagina Romsilva care însoțește filmarea cu haita de lupi.

Limbajul corpului exprimă poziția lupului în haită

Specialiștii spun că în majoritatea cazurilor, o haită are în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la trei ani. Câteodată pot să apară și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului este administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, se află în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase