Home » Natură » O plantă amazoniană misterioasă a primit o denumire după 50 de ani de la descoperire

O plantă amazoniană misterioasă a primit o denumire după 50 de ani de la descoperire

O plantă amazoniană misterioasă a primit o denumire după 50 de ani de la descoperire
Credit foto: Patricia Álvarez-Loayza
Publicat: 12.10.2021

După o lungă aşteptare, o plantă amazoniană misterioasă are, în sfârşit, o denumire. Planta a fost găsită în 1973 de botanistul Robin Foster, în timpul unei expediţii de cercetare în pădurea tropicală amazoniană.

În 1973, Robin Foster de la Muzeului Field din Chicago a dat peste o plantă necunoscută şi fascinantă, în timpul unei expediţii de cercetare în pădurea tropicală amazoniană, potrivit Mediafax.

Specimenul i-a captat imediat interesul prin micile flori portocalii în formă de felinar chinezesc. Tânărul botanist, care se lăuda cu o anumită abilitate de a identifica la prima vedere cel puţin o familie din orice specie de plantă, de data aceasta habar nu avea cu ce se confrunta.

O specie nouă necunoscută anterior ştiinţei

Şi astăzi, datorită progreselor înregistrate de ştiinţă privind secvenţierea genoamelor plantelor, a reuşit să demonstreze că este o specie nouă necunoscută anterior ştiinţei, descriind descoperirea sa în revista Taxon.

Astfel, Aenigmanu alvareziaea fost recunoscută oficial ca o nouă specie de plantă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase