Un puternic cutremur subacvatic a creat panică în vestul Indoneziei

31 08. 2022, 14:00

Un puternic cutremur subacvatic, de mică adâncime, a zguduit vestul Indoneziei în ziua de luni, 29 august, făcându-i pe locuitori să intre în panică, dar nu au existat rapoarte imediate despre pagube sau victime grave.

Cutremurul a provocat panică în Siberut, un oraș de coastă de pe insula Mentawai, unde oamenii au fugit spre zone mai înalte, au declarat martorii pentru Associated Press. Dar nu au fost raportate pagube majore pe Mentawai, cea mai apropiată insulă de epicentru, relatează Phys.org.

Acest puternic cutremur subacvatic, cu magnitudinea de 6,4, nu a reprezentat niciun pericol de a declanșa un tsunami, a declarat Agenția Indoneziană de Meteorologie, Climatologie și Geofizică. Cutremure mai mici, de 5,9 și 5,2 grade, au zguduit, de asemenea, provincia la începutul aceleiași zile.

Un puternic cutremur subacvatic i-a speriat pe cetățenii din Indonezia

U.S. Geological Survey a măsurat cutremurul cu magnitudinea de 5,9 și a spus că a fost centrat la aproximativ 170 de kilometri vest-sud-vest de Pariaman, un oraș de coastă din provincia Sumatra de Vest, la o adâncime de 18 kilometri.

Indonezia este un arhipelag seismic activ cu 270 de milioane de oameni, în care au loc frecvent cutremure, erupții vulcanice și tsunamiuri.

Cutremurele anterioare au produs pagube și victime

În februarie, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a ucis cel puțin 25 de persoane și a rănit peste 460 în provincia Sumatra de Vest.

În ianuarie 2021, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a ucis peste 100 de persoane și a rănit aproape 6.500 în provincia Sulawesi de Vest.

Vă recomandăm să citiți și:

Animalele din Australia sunt expuse unui risc crescut pe măsură ce mediul se deteriorează

Resursele de apă vor deveni mai puțin predictibile odată cu schimbările climatice

Test de cultură generală. Care este cel mai adânc lac glaciar din România?

Un supervulcan activ din Noua Zeelandă face pământul să se miște în jurul său