Home » Oferte turistice » Excursie – Portugalia

Excursie – Portugalia

Excursie – Portugalia
Publicat: 21.10.2008
Taramul exploratorilor iberici!
 • Plecare: Romania, Bucuresti
 • Destinatie: Portugalia, Faro
 • Pret: 720 EURO / 8 zile
 • Transport: Avion
 • Categorie: Hotel ***
 • Masa: Mic dejun
 • Camere: Dubla

PLECARI: 26 Decembrie 2008, 17 Aprilie 2009

ZIUA 1. Catre Lisabona
Intalnire pe Aeroportul Bucuresti Baneasa de unde vom decola cu o aeronava a companiei “Blue Air” spre Lisabona-zbor direct.Vom ateriza pe aeroportul din Lisabona.Transfer la hotel. Cazare la hotel Embaixador sau similar in Lisabona.

ZIUA 2. In ritmuri de Fado prin Lisabona

Pornim pe una dintre cele mai importante artere ale orasului, B-dul Libertatii pana in Piata Rossio – inima orasului. Aceasta strada ne conduce direct in Pombaline – centrul orasului, zona ce a fost reconstruita in sec 18 in urma devastatorului cutremur din 1755.A fost reconstruita dupa planurile originale. Astazi este considerat patrimoniu universal – UNESCO..Strabatem Praca do Comercio,”Salonul de onoare” al orasului ce se deschide generos spre vastul estuary Tagus. Continuam spre cartierul Belem, care evoca cel mai bine era marilor descoperiri si expansiunea maritima a Portugaliei. De aici din Belem plecau si soseau ambarcatiunile in sec.15 si 16. Rgele Manuel – regale aventurier a ordonat constructia Manastirii Jeronimilor si Turnul Belem ca simbol al bogatiei si splendorilor vremii. Considerate drept Mostenire Universala, acestea sunt printre cele mai bune exemple ale stilului architectural “manuelin”- o interpretare portugheza a goticului. Incaperile care deserveau odata manastirea, astazi sunt deschise Muzeului National de Arheologie si Muzeului Naval.Turul se va incheia cu o vedere panoramica din Parcul Das Nacoes, fosta Expo’98.Cazare la hotel Vip Zurique 3* sau similar in Lisabona.Noaptea-tur panoramic prin cartierul Belem si Monumentele Discovery. Apoi turistii, optional, vor merge la un restaurant tipic Fado(fado este considerat inima si sufletul portughez). In cartierele muncitoare din Alfarna si Mouraria ascultam cea mai veche muzica populara de tip urban din lume. In ciuda controverselor referitoare la origini, temele Fado raman constante: destin, tradare in dragoste, disperare si moarte. A devenit cunoscut prin intermediul cantaretelor Maria Severo si Amalia Rodriguez, cea care a facut cunoscut acest stil si in afara Portugaliei.

ZIUA 3. ESTORIL – CASCAIS – CABO Da ROCA – SINTRA
O descoperire de neuitat a “Coastei Soarelui” si a plajelor acesteia. Estoril este un sat cosmopolit intre Lisabona si Cascais si atrage cu clima sa blanda si cu diversele activitati ce pot fi oferite precum: golf, cazinou, calorie, dar si pentru frumusetea plajelor cu nisipul lor alb. Ne indreptam spre Cascais si multicolorul golf, un sat pescaresc si in acelasi timp o statiune pentru sezonul estival, o carte postala pe care se combina soarele si marea ce se intinde pana la Guincho, pierzandu-se printre dune. Oprire la Cabo da Roca, care este considerat cel mai vestic punct al continentului European, pentru a admira frumosul peisaj.Ne continuam turul spre Sintra si muntii sai cu vegetatie luxurianta;vizitam splendidul Royal Palace, consruit in stil maur, cu turnurile sale conice si stilul manuelist al ferestrelor si dalelor de ceramica care amplifica maretia interioarelor.Cazare la acelasi hotel in Lisabona .

ZIUA 4. : Incursiune in Estremadura – Pelerinaj la Fatima
LISABONA– ALCOBACA– NAZARE – BATALHA – FATIMA – COIMBRA

Vizitam Obidos- castel de origine romana construit pe varful unui deal stapanit pe vremuri de catre arabi. Dupa cucerirea crestina din 1148 castelul a fost renovat si extins in diverse etape. In timpul domniei Regelui Manuel I, alcaizii au comandat constructia unui alt palat prin schimbarea unor parti ale vechiului castel. Admiram ferestrele “manueline” ale castelului Alcaizilor precum si semineul din incaperea principala si portalul cu emblemele regale ale familiei Noronha care apartin aceleasi perioade.Palatul a suferit mari distrugeri in timpul cutremurului din 1755 fiind ulterior restaurant pentru a gazdui “Hanul de Stat”, primul de acest fel intr-o cladire istorica. Dupa “Poarta satului” care are in interior un oratorio dedicat lui N. da Graca, se pot admira casele albe si strazile sinuoase care constituie punctele forte de atractie. Biserici, ferestre, scari sau curti sunt alte puncte de referinta si atractie.

Continuam cu ALCOBACA-orasul cunoscut in principal datorita Abatiei sale Regale – Sf.Maria de Alcobaca. Imediat ce pasim in naosul imens al bisericii (cea mai mare biserica di Portugalia construita in Evul Mediu) ai un sentiment de spiritualitate care este evocat in mod special de arhitectura gotica timpurie. In transept sunt cele mai frumoase morminte medievale din Portugalia. I dreapta veti gasi locul de odihna a lui Ines de Castro iar in stanga cel al Regelui Pedro I; regele insusi a comandat pozitionarea lor – opusa unul fata de celalalt, pentru ca atunci cand va veni ziua Inaltarii sa fie cu fata spre femeia pe care a iubit-o si care a murit ucisa in mod brutal. Mormantul lui Pedro I este decorat de sculpturi “delicate” ce descriu tragica sa poveste de dragoste. Asezarea manastirii urmeaza modelul ordinului Cistercian, fondat in Franta. Vizitam incaperile austere unde calugarii au trait aprox. 800 de ani:
refectoriul, dormitoarele, capela si monumentala bucatarie unde se gatea odinioara peste proaspat pescuit din rau. Pe dalele pardoselii puteti citi povestea fondarii manastirii in 1153. Veti afla ca primul rege al Portugaliei Alfonsa Henriques a promis sa dea Sf.Bernard pamanturile sale din Alcobaca daca va reusi capturarea din mainile maurilor a Santarem. In consecinta calugarii s-au stabilit aici creind un colegiu de agricultura pe terenul fertile.

Urmeaza apoi BATALHA-oras ce se identifica cu istoria Manastirii Santa Maria de Victoria.

Dupa 3 ani de la 14 august 1385, data bataliei de la Aljubarotta, a inceput construcia manastirii de catre Regele John I, in cinstea Fecioarei Maria. Regele a promis ca va construi aici o manastire daca va invinge in acea batalie istorica, care a fost decisiva pentru consolidarea independentei Portugaliei si de asemenea pentru inceperea dinastiei Avis. Manastirea declarata Monument UNESCO nu a fost construita pe campul de lupta ci la 3 km departare, in valea raului Lena, care putea permite existenta unei comunitati monastice. Aceasta constructie magnifica este cel mai mare monument gotic al Portugaliei si a primit medalia pentru arta manuelina si pentru una dintre cele mai frumoase biserici europene ale Evului Mediu tarziu.

Vizitam apoi FATIMA acolo unde legenda spune ca pe 13 mai 1917, 3 copii pasteau mica lor turma in Cora da Iria. Ei se numeau: Lucia de Jesus, 10 ani si verii ei Francisco si Jacinta Marto, in varsta de 7 si 9 ani. Pe la pranz dupa rugaciunea rosariului cum le era obiceiul, au vazut dintr-o data o lumina puternica pe cer si silueta unei “femei mai stralucitoare decat soarele”, din mainile careia se intrezarea un rozariu alb. ”Femeia” le-a spus celor 3 pastori ca este nevoie sa se roage mult si sa se intoarca la Cora da Iria de-a lungul a 5 luni consecutive, pe data de 13 ale fiecarei luni, la aceeasi ora. Copii au procedat intocmai si pe 13 iunie, iulie, august, sept, oct.”femeia” le-a aparut din nou in acelasi loc si le-a vorbit. La ultima aparitie pe 13 oct au fost prezenti inca alti 70 000 de “curiosi” carora “femeia” le-a spus ca ea este “doamna rozariului” si ca ei vor trebui sa construiasca acolo o capela in memoria sa. Din 1917 pelerinii nu au incetat sa vina la Cora da Iria cu miile, de prin toate colturile lumii; la inceput doar pe data de 13 a fiecarei luni, mai tarziu si in timpul sarbatorilor de vara si iarna iar acum din ce in ce mai mult la sfarsit de saptamana sau in orice alta zi a anului. Sosire la Coimbra. Cazare la hotel Astória sau similar in Coimbra.

ZIUA 5. Coimbra – “Oxfordul” Portugaliei
COIMBRA – AVEIRO – PORTO

Coimbra ne invita sa-I descoperim vechile traditii precum si Universitatea. La Aveiro, oras al canalelor, vom vizita Centrul istoric. Vom continua apoi spre Porto care este cel de-al II-lea oras al Portugaliei, considerat si el Monument UNESCO. O arhitectura vie ce ne invita sa facem o vizita de dupa amiaza pentru a descoperi zona raului, casele vechi, bisericile si palatele pe care istoria le-a facut eterne precum vinul de Porto, recunoscut peste tot in lume. Cazare la hotel Quality Praça da Batalha sau similar in Porto.

ZIUA 6. : Porto

Porto un oras situat pe malul raului, cu strazi inguste si traditii inca vii, este un site-vestigiu al Umanitatii, un oras istoric cu rare valori arhitecturale. Partea medievala a orasului se intinde spre raul Douro cu strazi inguste si serpuitoare conducandu-ne spre pietele renascentiste descoperind in acelasi timp si monumentele baroce. Veti descoperi imagini superbe ale orasului si din interiorul Manastirii La Serra do Pilar, privind peste podurile de fier din perioada industriala, spre cartierul Cais da Ribeira, ce ofera un fundal perfect pentru vederi ale impresionantului pod De Luis. Vinul Porto este un vin tare din podgoriile Douro. Aici in valea Douro timpul aproape ca s-a oprit. Nu veti gasi ultimile tehnici de fabricarea vinului sau echipamente sophisticate; in schimb veti gasi aceeasi industrie a vinului de sute de ani in urma. Totusi datorita acestora vechimea si importanta vinului sunt unele dintre cele mai mari din lume. Vinul si-a luat numele dela orasul ce este situate la gura raului Douro sau “raul de aur”, lung de 560 de mile Cazare acelasi hotel in Porto.

ZIUA 7. : Porto-Lisabona
Dupa micul dejun plecam din Porto catre Lisabona. Dupa sosirea in Lisabona, veti beneficia de timp liber pe care il puteti petrece dupa bunul plac. Cazare la hotel Embaixador sau similar in Lisabona

ZIUA 8. : Catre casa
Vom profita de ziua libera pentru a cerceta pe cont propriu Lisabona sau pentru a face ultimele cumparaturi pentru cei dragi. Spre seara se va face transferul de la hotel pentru a ajunge la aeroportul din Lisabona urmand sa decolam catre tara, unde vom ateriza la aeroportul Bucuresti Baneasa.

Hoteluri

Hotel Embaixador 3* Lisabona
Hotelul este localizat in centrul orasului , langa Piata Marques de Pombal si Parcul Eduardo VII .Dispune de 96 de camere dotate modern, restaurant, bar, lift si cutie de valori.Se ofera servicii de curatare a hainelor, schimb valutar, inchiriere masini si acces la Internet Camerele sunt dotate cu aer conditionat, mini-bar, televizor, radio, safe, telefone si uscator de par

Hotel Astória 3* Coimbra

Hotelul este situat in aptopierea centrului statiunii Coimbra si a principalelor puncte de atractie .Dispune de restaurant, bar ,sala de conferinte,parcare, curatatorie. Camerele au balcon, televizor, radio, aer conditionat, telefon, uscator de par .

Hotel Quality Praca da Batalha 3* Porto

Hotelul Quality Inn Praca da Batalha este situat in centrul orasului Porto, in apropiere de Teatru.Hotelul dispune de 113 camere dotate modern cu aer conditionat , televizor,uscator de par. Se ofera servicii de room service, curatare a hainelor, schimb valutar, fax si acces la internet, bar, lift.

Servicii incluse:

 • Transport cu avionul Bucuresti- Lisabona- Bucuresti
 • Transferur aeroport-hotel-aeroport
 • Transport cu autocar 3*, pe tot parcursul excursiei
 • 7 nopti de cazare in camere dubla hotel 3*
 • 7 mic dejunuri
 • O degustare de vin de Porto
 • ghid insotitor

Servicii suplimentare:
OPTIONALE:

 • Taxele de intrare la obiective
 • Mesele si alte cheltuieli
 • Cazare in camera single 165 euro (se aplica la tariful de dubla)

OBLIGATORII:

 • Supliment obligatoriu de Paste 40 euro/pers
 • Taxe de aeroport: 125 euro/pers

Valabilitate : 20.10.2008 – 17.04.2009

Oferta este disponibila pe www.travelworld.ro
Telefon 0236/ 498.364
Email [email protected]

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm
DESCOPERA PANAMA & COSTA RICA
DESCOPERA PANAMA & COSTA RICA
Hotel Tatlises 4****
Hotel Tatlises 4****
Charter Portugalia
Charter Portugalia
Charter Costa Brava
Charter Costa Brava
Hotel Ravindra Beach Resort & Spa 4****
Hotel Ravindra Beach Resort & Spa 4****
Revelion in Iordania!
Revelion in Iordania!