REGULAMENTUL CONCURSULUI „Biblioteca Descopera 2011 – seria II”

Art. 1 Organizator

MEDIAFAX GROUP SA cu sediu in Bucuresti, Str. Aurel Vlaicu, nr 62-66, etaj 6, camera 42, Sector 2, CUI: RO 27189522, Nr. Inregistrare Registrul Comertului: J40/6876/2010.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica Regulamentul pe parcursul desfasurarii concursului, cu mentiunea ca eventualele modificari vor fi aduse la cunostinta participantilor si a publicului cu cel putin 24 de ore inainte de a intra in vigoare. Participantii vor fi prin intermediul paginii de web pe care este publicat prezentul regulament.

Art. 2 Durata concursului si aria de desfasurare

Concursul „Biblioteca Descopera 2011 – seria I se deruleaza in 17 august 2011 – 29 februarie 2012 si va avea 14 etape. Fiecare etapa va dura cate 2 saptamani si va oferi ca premiu dvd-uri Discovery.

Castigatorii concursului vor fi anuntati la sfarsitul fiecarei etape de concurs. Concursul are valabilitate pe intreg teritoriul Romaniei.

Art. 3 Conditiile de participare

Concursul se desfasoara exclusiv pe Internet, pe site-ul www.descopera.ro.

Are drept de participare orice vizitator care indeplineste toate conditiile de mai jos:

 • este cetatean roman sau cetatean strain rezident in Romania
 • acceseaza in intervalul de concurs site-ul www.descopera.ro, completeaza formularul de participare la concurs si raspunde la intrebarile etapelor de concurs
 • este abonat la Newsletterul zilnic Descopera.ro
 • este de acord cu publicarea numelui pe pagina web dedicata concursului, in cazul in care este desemnat castigator al concursului
 • confirma ca a citit si a inteles prezentul Regulament Oficial si ca este de acord in totalitate cu termenii si conditiile precizate de acesta.

Nu pot participa la aceasta promotie angajatii Mediafax Group si MediaPro, rudele de gradul I ale acestora, precum si sotii / sotiile lor.

Dreptul de participare la concurs este anulat automat in situatia in care o persoana furnizeaza date sau informatii false, eronate sau necorespunzatoare in completarea datelor personale.

Art.4 Protectia datelor personale

Tuturor participantilor le sunt garantate drepturile in conformitate cu Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

Organizatorul va utiliza datele personale furnizate de catre participanti la inscrierea in concurs exlusiv in scopul anuntarii si idetificarii castigatorului.

Art. 5. Mecanismul concursului

Utilizatorii vor afla de concurs de pe homepage-ul site-ului www.descopera.ro si din bannerele de promovare.

Utilizatorii se inscriu in concurs pentru fiecare etapa in parte, prin completarea formularului de concurs si raspunzand la intrebarea din pagina de concurs de pe site-ul www.descopera.ro.

Fiecare etapa de concurs va dura 2 saptamani si va avea propriii castigatori. Acestia vor fi desemnati prin tragere la sorti din lista tuturor participantilor inscrisi in respectiva etapa de concurs.

Concursul va avea in total 14 etape, care se vor desfasura in perioada 17 august 2011 – 29 februarie 2012.

Fiecare etapa va avea ca premii carti dvd-uri Discovery, astfel:

 • Etapa I: „Anatomia sexului” – 5 dvd-uri
 • Etapa II: „Atlasul corpului uman” – 3 colectii
 • Etapa III: „100 cele mai mari descoperiri” – 2 colectii
 • Etapa IV: „Coliziuni cosmice” – 3 colectii
 • Etapa V: „Dueluri aeriene” – 2 colectii
 • Etapa VI: „Everest – dincolo de limite” – 3 colectii
 • Etapa VII: „In cautarea lumilor pierdute” – 3 colectii
 • Etapa VIII: „Prada mortala” – 2 colectii
 • Etapa IX: „Reaging planet” – 3 colectii
 • Etapa X: „Surprinzatoare fenomene naturale” – 4 colectii
 • Etapa XI: „Stiluri de lupta” – 3 colectii
 • Etapa XII: „Cele mai ciudate povesti OZN din lume” – 2 colectii
 • Etapa XIII: „Lumea dinozaurilor” – 3 colectii
 • Etapa XIV: „Prim plan periculos” – 3 colectii

Valoarea totala a premiilor este de 2506.8 RON.
Organizatorul nu va oferi castigatorilor contravaloarea premiilor in bani.

Art. 6. Desemnarea si anuntarea castigatorilor

Concursul are 14 etape, fiecare etapa va avea propriii castigatori. Acestia vor fi desemnati prin tragere la sorti din lista tuturor participantilor la respectiva etapa care au completat formularul de concurs, sunt abonati confirmati la Newsletterul zilnic Descopera si au raspuns corect la intrebarea de concurs aferenta respectivei etape.

Fiecare etapa de concurs va avea propria tragere la sorti realizata de catre echipa Descopera.ro in ultima zi din cele 2 saptamani de concurs, la ora 12.00.

Castigatorilor li se va aduce la cunostinta rezultatul concursului in 24 de ore dupa incheierea tragerii la sorti prin e-mail sau telefonic, in baza datelor funizate in formularul de concurs. De asemenea, numele castigatorilor vor fi afisate pe pagina concursului de pe www.descopera.ro.

In cazul in care, in intervalul de 72 de ore de la desemnarea castigatorilor, acestia nu trimit informatiile solicitate de Organizator sau nu pot fi contactati de catre Organizator din motive care nu tin de el, castigatorii in cauza vor fi descalificati, iar premiile acestora se vor acorda altor utilizatori, alesi prin acelasi mecanism de tragere la sorti.

Organizatorul nu este responsabil pentru intarzierea anuntarii castigatorilor din motive care nu tin de el.

Castigatorii vor intra in posesia premiilor astfel:

Daca sunt din Bucuresti, castigatorii isi vor ridica premiul de la sediul Organizatorului din strada Aurel Vlaicu, nr 62-66,etaj 4, Sector 2, Bucuresti, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00 – 17:00. Castigatorii vor prezenta Organizatorului buletinul sau cartea de identitate. Daca sunt din afara Bucurestiului, castigatorii vor primi premiile prin posta, taxele fiind suportate de catre Organizator. Inainte de trimiterea premiului castigatorii trebuie sa trimita pe fax / mail Organizatorului o copie dupa buletin sau cartea de identitate. Premiile vor fi expediate prin posta / curier numai la adrese de pe teritoriul Romaniei. In cazul in care castigatorii nu isi ridica coletele de la oficiile postale iar premiile sunt returnate la Organizator, castigatorii trebuie sa suporte costul retrimiterii, in caz contract pierd dreptul asupra premiilor in cauza.

Art. 7. Informarea publicului

Regulamentul concursului este disponibil spre consultare, in mod gratuit, pe site-ul www.descopera.ro , dar si prin solicitare pe adresa Organizatorului. Participarea la acest concurs implica obligativitatea respectarii prevederilor prezentului regulament.

Art. 8. Intreruperea concursului

Concursul va putea fi intrerupt doar in caz de forta majora sau printr-o decizie a Organizatorului, dar nu inainte ca acesta sa anunte publicul prin intermediul a cel putin o televiziune nationala sau un cotidian national.

Art. 9. Taxe si impozite aferente

Organizatorul Concursului nu este raspunzator de plata taxelor, impozitelor sau a altor obligatii financiare legate de premiile oferite, acestea fiind in sarcina persoanelor castigatoare, cu exceptia impozitului datorat conform legii pentru veniturile obtinute din Concurs, impozit pe care Organizatorul campaniei publicitare este obligat sa il calculeze si sa il plateasca in beneficiul castigatorilor.

Art. 10. Litigii

In cazul unor litigii aparute intre SC MEDIAFAX GROUP SA si participantii la concurs, acestea vor fi solutionate pe cale amiabila. Daca nu este posibila rezolvarea litigiilor pe cale amiabila, partile implicate in litigiu vor inainta litigiul spre solutionare instantelor romane competente.