Home » Revista Descopera » Editorial » O ipoteza (sper) invalida

O ipoteza (sper) invalida

O ipoteza (sper) invalida
Publicat: 14.12.2007
S-ar putea. Se ia un organism oarecare (ar putea fi si Pamantul) si se aduce, cu osteneala si cheltuiala, in pragul colapsului. Apoi se mai lucreaza putin la cronicizarea acestei stari. Cand boala este stabilizata, se scot din depozitele unde fusesera dosite cu mult timp in urma masinarii, tehnologii si solutii salvatoare. Masinarii, tehnologii si solutii care il scapa pe bietul organism de la moarte. Cu cat colapsul este mentinut mai bine in frau, cu atat mai bine se vinde trilogia salvarii.

Totul e ca nu cumva leacurile sa vindece. Daca ar vindeca, piata ar inregistra un recul imens si ar conduce inevitabil la prabusirea religiei bursiere ecumenice. Ceea ce nimeni nu si-ar putea permite. Daca se ajunge, totusi, intr-o atare situatie critica, mai exista o solutie de salvare: razboiul. Cum se stie, acesta a devenit, astazi, cea mai profitabila industrie, asigurand dezvoltarea globala atat pe verticala, cat si pe orizontala. Dupa razboi, cu finantele refacute, se poate trece din nou la implementarea strategiilor salvatoare. Cu cat acel organism oarecare (ar putea fi si Pamantul) e mentinut pe linia subtire „cat o geana de copil“ dintre viata si moarte, cu atat acesta va consuma mai mult si va asigura stabilitatea icoanelor indicilor bursieri.
E un mecanism simplu, al carui secret este armonizarea ofertei cu cererea. Cum cererea, insa, are o dezvoltare mai lenta, atunci e de datoria ofertei s-o stimuleze. Cine stie sa aplice aceste reguli simple castiga. Cine le refuza traieste. Viata, insa, este un concept abstract, in vreme ce castigul poate fi cuantificat.
In fine…
Deocamdata, tuturor, Craciun Fericit si un An Nou care sa consacre invaliditatea ipotezei de mai sus.

Foto: Andrei Michailov

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase