Home » Revista Descopera » Editorial » Stiri reci din Razboiul Fierbinte

Stiri reci din Razboiul Fierbinte

Publicat: 08.03.2007
Pentru ca n-au curajul sa moara singuri, oamenii, in majoritatea lor, viseaza la o disparitie colectiva. Asa se nasc Apocalipsele.

In toamna lui 2006, incalzirea globala a intarziat cu mai mult de o luna intrarea ursilor siberieni in hibernare. Incalzirea globala scoate din circuit statiunile montane din Alpi.
In Africa, incalzirea globala va conduce la o reducere drastica a nivelului raurilor in urmatorii 50 de ani. Si nici noi nu ne simtim prea bine. Totusi, pentru cativa dintre mai-marii lumii, incalzirea globala nu exista. Iar Protocolul de la Kyoto e o simpla toana ecologista.

In secolul XX, temperaturile au crescut in medie cu 0,6 grade Celsius. In secolul XXI, vor creste cu 1,4 pana la 5,8. Echipa de la University of East England a ajuns la concluzia ca in 2005 s-au inregistrat cele mai ridicate temperaturi din ultimii 1.200 de ani.
Ianuarie 2007 a fost cea mai fierbinte luna ianuarie din istorie.
O asezare din Marea Britanie dispare inghitita de ape, din cauza incalzirii globale.
Si nici noi nu ne simtim prea bine.
Totusi, pentru cativa dintre mai-marii lumii, incalzirea globala nu exista. Iar Protocolul de la Kyoto e o simpla toana ecologista.

Un documentar al fostului vicepresedinte american Al Gore despre pericolele incalzirii globale va deveni material de studiu in 6.000 de scoli germane. Daca incalzirea globala continua, in 2100 vom avea o noua glaciatiune.
Daca incalzirea globala continua, Oceanul Arctic va deveni la fel de cald ca in urma cu 130.000 ani.
Schimbarile climatice constituie o amenintare mult mai grava decat terorismul.
Si nici noi nu ne simtim prea bine.
Totusi, pentru cativa dintre mai-marii lumii, incalzirea globala nu exista. Iar Protocolul de la Kyoto e o simpla toana ecologista.

Tags:
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase