Home » Știință » O misterioasă sferă microscopică din metal, conţinând ADN, descoperită în atmosfera înaltă a Terrei

O misterioasă sferă microscopică din metal, conţinând ADN, descoperită în atmosfera înaltă a Terrei

Publicat: 24.02.2015
O sferă metalică microscopică, conţinând ADN, care ar fi putut aduce viaţa pe Terra, a fost descoperită de cercetătorii britanici în atmosfera înaltă a planetei noastre, informează slate.fr.

Descoperirea ar putea să bulverseze complet părerea pe care oamenii o au despre viaţa de pe Terra şi din Univers. Mai mulţi cercetători englezi au anunţat că au descoperit în atmosfera înaltă a Terrei o sferă de metal microscopică, conţinând materie organică, şi au afirmat că aceasta a fost trimisă pe Pământ de o civilizaţie extraterestră cu scopul de „a însămânţa” planeta noastră.

Misterioasa sferă microscopică din metal a fost fotografiată în momentul în care expulza o substanţă biologică. Potrivit savanţilor britanici, acea substanţă ar putea fi material genetic. Ea a fost descoperită de o echipă de cercetători de la Universitatea Sheffield şi de la Centrul de astrobiologie din cadrul Universităţii Buckingham.


„Ce este această CREATURĂ?” Oamenii de ştiinţă anunţă o descoperire excepţională făcută în sudul Chinei

Descoperire excepţională la Târgovişte: ce au găsit arheologii la Curtea Domnească ar putea schimba manualul de istorie


Mai multe teorii au fost formulate pentru a explica existenţa acestei sfere. Cel mai des vehiculată, cunoscută sub numele de „teoria panspermiei”, conferă sferei o origine extraterestră şi afirmă că acea „bulă” avea misiunea de a aduce pe Terra materiale genetice propice vieţii. Savanţi de renume mondial, precum astrofizicianul Carl Sagan şi Francis Crick, laureat al premiului Nobel pentru descoperirea structurii ADN-ului, sprijină de mulţi ani această teorie.

Profesorul Milton Wainwright, coordonatorul echipei care a descoperit misterioasa sferă metalică, o descrie pe aceasta prin următoarele cuvinte: „O bilă cu diametrul unui fir de păr uman, care are filamente la exterior şi material biologic în centrul ei”.

„Am fost stupefiaţi când analiza cu raze X ne-a arătat că sfera este făcută în principal din titan, cu câteva urme de vanadiu”, a adăugat cercetătorul britanic.

Savanţii au descoperit sfera după ce au trimis baloane meteorologice la o altitudine de 27 de kilometri, cu misiunea de a recolta microparticule provenind din spaţiu. Obiectivul studiului coordonat de profesorul Milton Wainwright constă tocmai în găsirea unor dovezi care să ateste ipoteza potrivit căreia organisme vii microscopice ajung în permanenţă pe Terra. Cercetătorul britanic spune că sfera descoperită a lăsat o urmă importantă, în urma impactului cu balonul: „Acest fapt dovedeşte că ea cobora pe Terra, venind din spaţiu. Un organism provenind de pe Terra nu s-ar fi deplasat cu o astfel de viteză în timp ce cădea din nou spre Pământ şi nu ar fi provocat un astfel de impact”.

NASA a lansat la rândul ei un program de cercetări ştiinţifice comparabil, iar noua descoperire a avut loc la câteva luni după înfiinţarea de către cercetătorii britanici şi japonezi a Institutului de studii despre panspermie şi astroeconomie, al cărui obiectiv este de a dovedi că viaţa de pe Terra provine din cosmos.

Reprezentanţii acelui institut afirmă: „Instituţiile ştiinţifice au combătut aceste teorii, dar, acum, o serie de dovezi provenind din meteoriţi, bacterii din spaţiu şi observaţii recente au făcut ca rezistenţa lor în faţa teoriei panspermiei să devină mai puţin puternică. Să dovedeşti că Terra se află într-un schimb constant de materie cu Universul ar avea implicaţii nu doar pentru identitatea noastră, ci ne-ar aduce cunoştinţe despre virusurile extraterestre, iar acest lucru ar putea fi important pentru evoluţia şi supravieţuirea noastră”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase