Home » Știință » Descoperire EXCEPŢIONALĂ a cercetătorilor americani: „Sunt misterioase. E o lume despre care nu ştim aproape nimic”

Descoperire EXCEPŢIONALĂ a cercetătorilor americani: „Sunt misterioase. E o lume despre care nu ştim aproape nimic”

Publicat: 03.03.2015
Cercetătorii Laboratorului Naţional Lawrence Berkeley din cadrul Universităţii din California, Berkeley, au realizat primele imagini microscopice cu aşa-numitele "bacterii ultra-mici", care ar putea reprezenta cea mai mică formă de viaţă de pe Terra.

„Aceste bacterii minuscule noi reprezintă exemplul unui substrat al vieţii microbiene pe Pământ, despre care nu ştim aproape nimic”, a declarat Dr. Jill Banfield, cercetător în cadrul Diviziei de Ştiinţe ale Pământului din cadrul Laboratorului Berkeley.

„Sunt misterioase. Aceste bacterii sunt prezente în multe medii şi joacă un rol important în comunităţile microbiene şi în ecosisteme. Pe de altă parte, nu înţelegem pe deplin cum funcţionează”.

Pentru studiul lor, savanţii au filtrat apa subterană din Rifle, Colorado, până la 0,2 microni. La acest nivel, apa este considerată, de obicei, sterilă, dar s-a dovedit că aceasta conţinea microbi incredibili de mici – atât de mici, încât 22,5 milioane de asemenea bacterii ar putea încăpea pe un singur fir de păr uman.

Citeşte continuarea în gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase